Множество взривове удариха Киев, а цяла Украйна беше поставена под

...
Множество взривове удариха Киев, а цяла Украйна беше поставена под
Коментари Харесай

Полша обвини Русия, че е нарушила въздушното ѝ пространство при руски удари край границата с Украйна

Множество гърмежи удариха Киев, а цяла Украйна беше сложена под паника, откакто Русия стартира вълна от въздушни удари. Полша от своя страна заяви, че е задействала военновъздушните си сили, с цел да подсигурява сигурността на въздушното си пространство. Това е станало откакто част от ракетите са били ориентирани и към украинския граничен регион към Лвов. Сергей Попко, шеф на военната администрация на Киев, съобщи, че към десетина съветски ракети са били унищожени над столицата и покрайнините ѝ. Няма данни за жертви или огромни вреди.

Полша ще изиска пояснение от Москва за ново нарушаване на въздушното пространство “ от съветска крилата ракета пред нощта, заяви Министерство на външните работи на страната.

„ За към 40 секунди въздушното пространство на Полша беше нарушено от една от крилатите ракети, изстреляни през нощта от военновъздушните сили... на Руската федерация “, обявиха от полската войска чрез обществената мрежа X.

„ Преди всичко желаеме от Руската федерация да приключи своите терористични въздушни удари против популацията и територията на Украйна, да приключи войната и да се концентрира върху вътрешните проблеми на страната “, съобщи в изказване представителят на министерството Павел Вронски.

По-рано украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че Владимир Путин се пробва да трансферира виновността за офанзивата в концертна зала в Москва върху Украйна.
Очевидно е, че както Путин, по този начин и други хора се пробват да трансферират отговорността върху някой различен. Те постоянно имат едни и същи способи. Това към този момент се е случвало. Вече е имало взривяване на къщи, пукотевица и детонации, а те постоянно упрекват другите.
Володимир Зеленски, президент на Украйна

Междувременно енергийните служащи в Украйна към момента възвръщат мрежата няколко дни по-късно, което съгласно Киев е най-голямата офанзива на Москва против електропреносната мрежа на страната. Според украинският министър на енергетиката Херман Халушченко съобщи, че обстрела е бил за да направи цялостно прекъсване на тока. Той прикани и за повече военна помощ.
Това е най-голямата офанзива против енергийната ни система. За страдание, ние понесохме избрани удари. Въпреки, че това не е първата такава масирана офанзива, задачата този път беше безспорно да се реализира цялостното прекъсване на тока в цялата страна.
Херман Халушченко, украински министър на енергетиката

На собствен ред Русия съобщи, че е отблъснала бараж от украински ракети, изстреляни към анексирания град Севастопол в Крим. По-късно обаче губернаторът на Севастопол, Михаил Развожаев, съобщи, че парчета от ракети са умъртвили 65-годишен гражданин, а други четирима са били ранени.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР