Множество социалисти и симпатизанти на БСП от Бургаска област се

...
Множество социалисти и симпатизанти на БСП от Бургаска област се
Коментари Харесай

БСП почете загиналите от отряд Народен юмрук и в Белоградчишкото въстание

Множество социалисти и симпатизанти на Българска социалистическа партия от Бургаска област се събраха към паметниците в руенските села Добра поляна и Топчийско, с цел да почетат паметта на героичен починалите преди 78 години партизани и ятаци от отряд " Народен пестник ".

Край село Добра поляна са разстреляни партизаните Георги Тодоров, Илия Долапчиев, Киро Киров, Христо Тонозлиев, както и ятаците Мехмедали Мехмедов, Мехмед Махмудов, Али Алиев, Мехмед Топалов. Край село Топчийско са разстреляни още 23 партизани и ятаци.

За да почетат паметта на починалите и да напомнят за подвига и героизма им, на събитието бяха регионалният шеф на Бургаска област Стойко Танков, общинският ръководител на социалистите Живко Господинов, общинският консултант от Бургас Георги Георгиев, ръководителят на жените-социалистки Тинка Желязкова, Аргир Бояджиев, Аспарух Иванов, Милена Куртова-Радева, Никодим Стоянов, доста деятели на Българска социалистическа партия.

" Днес, във време, в което антифашистката битка е подложена на всестранно отказване, се навършват 78 години от всеобщото ликвидиране на партизаните и ятаците от отряд " Народен пестник ". Никой не е пропуснат и нищо не е забравено. Вашият героизъм е жив и е образец за нас ", сподели Живко Господинов в словото си пред пристигналите да отдадат респект на починалите. Слово произнесе и Станко Апостолов от общинската организация на Българска социалистическа партия в Руен.

Заместник-председателят на парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " и депутат от Видин Филип Попов взе участие в честването на 172-годишнината от Въстанието в Северозападна България от 1850 година в Белоградчик. " Изпитвам надълбоко почитание към всеки един от вас през днешния ден тук, че сме се събрали близо два века след Белоградчишкото въстание да отдадем респект на тези герои, които са дали живота си за изконната човешка полезност, наречена независимост. Те са положили своя живот пред олтара на Майка България. Поклон пред тяхното свято дело ", съобщи Попов пред събралите се да почетат паметта на въстаниците.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР