Множество непозволени предмети са иззети от килиите на несебърския бос

...
Множество непозволени предмети са иззети от килиите на несебърския бос
Коментари Харесай

Телефони, храна и забранени лекарства са открити в килиите на Митьо Очите и Миню Стайков

Множество непозволени предмети са конфискувани от килиите на несебърския необут Митьо Очите и предприемача Миню Стайков, които са арестувани под стража, съобщи БГНЕС. Специализираната прокуратура сезира министъра на правораздаването и основния прокурор за резултатите от инспекция на ГДНП в боницата към Софийския затвор.
В помещение „ Реанимация “, където са настанени Димитър Желязков и Миню Стайков, са открити и конфискувани 59 броя CD, 1 карта за цифрова телевизия и 1 разтегателен колан. При осъществения персонален обиск на Желязков е открит 1 мобилен телефон марка „ IPHONE “. Желязков персонално извадил от колана на кръста си и го блъснал в земята, за да го унищожи. Установено е, че в спалното помещение, в което са настанени Димитър Желязков и Миню Стайков (с наложени ограничения за неотклонение „ Задържане под стража “), се държат огромно количество хранителни артикули: десетки стекове с безалкохолни питиета, стекове с минерална вода, голям брой пакетирани захарни произведения (шоколади, вафли десерти), голям брой хранителни артикули (колбаси, плодове, олио) и други малотрайни артикули.
Към момента на осъществяване на претърсването Миню Стайков към този момент е бил оповестил гладна стачка.
В помещението са открити лекарства и хранителни добавки, за които не са издавани медицински предписания.
На Желязков са върнати осем други медикамента, които по данни на медицинския личен състав от СБАЛЛС при пандиза са му били предписани.
В спално помещение №1 са открити и конфискувани 1 бр. USB кабел, 1 адаптор, 1 тв приемник с отдалечено и с адаптор, 1 котлон. В спално помещение №2 е открит и конфискуван 1 бр. USB кабел. В спално помещение №3 е открит и конфискуван 1 бр. USB кабел.
При персонален обиск на ограничения от независимост Румен Янакиев е открит и конфискуван мобилен телефон „ SAMSUNG “ с сложена в него SIM карта на мобилен оператор.
В спално помещение №4, в което е настанен лишеният от независимост Янко Ваташки, са открити и конфискувани: 1 мобилен телефон „ NOKIA “ с сложена SIM карта на мобилен оператор, машинка за подкастряне, зарядно за телефон, 3 вентилатора, 1 кафемелачка и 1 бр. слушалки.
В спално помещение №5, където е настанен лишеният от независимост Пеньо Мангъров, са открити и конфискувани мобилен телефон „ ALKATEL “ и зарядно за него, 2 броя USBкабел и 1 адаптор.
Забранените и неразрешени движимости и предмети са конфискувани с протоколи от чиновници на НОС при пандиза в София.
За резултатите от осъществената инспекция в болничното заведение към Софийския затвор е известен министърът на правораздаването - за предприемане на ограничения за решение на систематичния проблем с съществуване на неразрешени и неразрешени предмети в местата за отнемане от независимост и арестни пространства. За сведение е известен и основният прокурор.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР