Множество нарушения са установени при проверки на Регионалната инспекция по

...
Множество нарушения са установени при проверки на Регионалната инспекция по
Коментари Харесай

Екоинспекцията в Пловдив се отчете и с акт на предприятие в Стамболийски

Множество нарушавания са открити при инспекции на Регионалната ревизия по околната среда и водите - Пловдив (РИОСВ-Пловдив). Най-много актове са формирани за нарушавания на Закона за ръководство на боклуци - 14, като има и сдружения, получили повече от един. Това оповестяват от пресцентъра на Министерството на околната среда и водите.

Изпратена е покана за сформиране на акт на предприятието за произвеждане на целулоза в гр. Стамболийски за изпускане на миризми отвън индустриалната площадка.

Още две огромни предприятия - едното в Пловдив, другото - още веднъж в Стамболийски, са получили актове, тъй като са нарушили изискванията за чистото на въздуха съгласно разрешенията, които са имали двете компании. Акт е формиран и на свинеферма в с. Белозем, за която е открито, че експлоатира апаратура с избран потенциал, за която би следвало да има сложно позволение.

Покана за сформиране на акт е изпратена до кмета на община Карлово за нарушавания на районното хранилище за неопасни боклуци.

Съставени са актове на комплекс за месопреработка в с. Ягодово, на консервен завод в с. Ново село и на птицекланица в с. Милево. Установено е, че изпускат отпадъчни води, които надвишават допустимата норма.

Съставени са и два акта за нелегално владеене на диви пойни птици и по сходни случаи се водят две досъдебни производства. Отнетите птиците са изпратени за краткотрайно развъждане в Спасителен център за диви животни - гр. Стара Загора.
 Глобиха завода за хартия в град Стамболийски поради остри миризми
Глобиха завода за хартия в град Стамболийски поради остри миризми

Заводът е нарушил наложително изискване за изпускане на нездравословни вещества
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР