Множество кулинарни изненади очакват русенци на 17 септември, когато ще

...
Множество кулинарни изненади очакват русенци на 17 септември, когато ще
Коментари Харесай

Най-сладкият фестивал предстои в Русе

Множество кулинарни изненади чакат русенци на 17 септември, когато ще се състои първият Фестивал на тортата Гараш, оповестиха от Общината.

Той е проведен от Община Русе. Участниците ще предложат свои версии на основания в града десерт, като за задачата ще употребяват точните пропорции от старите бележници на майките и бабите си.

Любителският конкурс ще стартира в 10:30 часа пред Доходното здание, а най-сполучливата торта ще бъде отличена от ръководителя на журито началник Ради Стамболов - шоколатиерът, измислил първия сладолед Гараш.

През целия ден на площада пред Съдебната палата ще бъдат ситуирани шатри с хладилни витрини на локални производители на сладкарска продукция. Посетителите ще имат опция да опитат освен познатата в целия свят торта Гараш, само че и разнообразни сладки и солени изкушения.

На особено построен кулинарен модул ще се вършат шоколадови демонстрации от началник Ради Стамболов, началник Виолина Маринова - лице от известно тв шоу, и началник Ивайло Димитров - основен готвач в прочут русенски ресторант.

Ще има и съпътстващи събития за русенци и гостите на града, които ще стартират в 19:00 часа в четвъртък - 15 септември с джаз концерт на ученици на НУИ „ Проф. Веселин Стоянов “ на пл. „ Свобода “. На идващия ден от 20:00 часа пред Държавната опера ще бъде показан навън спектакълът „ Кармен “.

На 17 септември - събота децата ще могат да се включат в приключенската игра „ Лабиринтът “ и да гледат постановката на Държавен куклен театър-Русе „ Зеленчуци, който не яде или Чудните готвачи “.

„ Кантата за кафето “ от Й. С. Бах ще направи своята премиера от 10:30 часа на площада пред Операта. За феновете на забавни русенски обстоятелства са планувани две безвъзмездни туристически опознавателни обиколки из централната част на града, както и Treasure hunt - туристически маршрут под формата на игра, проведен от Сдружение „ Градоред “.

На 17 и 18 септември ще се състои и Международният фестивал „ Живи скулптури “, проведен от държавна такса „ Сава Огнянов “ с финансовата поддръжка на Община Русе по Програма „ Култура “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР