Множество граждани се събраха пред сградата на парламента на поредния

...
Множество граждани се събраха пред сградата на парламента на поредния
Коментари Харесай

Протестът #ГАZwithme и шествието за Украйна се сляха в едно

Множество жители се събраха пред постройката на Народното събрание на следващия митинг под надпис #ГАZwithme в сряда вечер. Събитието съответствува с националния празник на Украйна и мирното шествие в поддръжка на народа на страната, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Гражданите недоволстват против желанията на служебния кабинет да договаря с „ Газпром ”. И довечера протестиращите чакаха президента Румен Радев да излезе от постройката на „ Дондуков ” 2, с цел да го изпратят.

Хората носят разнообразни собственоръчно направени плакати, на някои от тях написа, че газът на Путин е капан. На различен е написано: " Моята България не договаря с убийци на деца ", а на трети „ А Румен към този момент е явен ” и „ Крайна време е България да скъса с съветската взаимозависимост ”.

По-късно се организира и мирното шествие за Свобода и Независимост, с което хората демонстрират поддръжката си за Украйна.

Мартин Димитров, който е член на Демократична България, също е на митинга. " Нещата ескалираха. Правителството убива всички други възможности на съветския газ сега ", съобщи той. Димитров разяснява и позицията на ГЕРБ, че Демократична България е срещу съветския газ, само че не и срещу съветския нефт: „ Това са несериозни изказвания, неговото ръководство (на Бойко Борисов – бел. ред.) не взе нито едно основно решение в защита на конкуренцията ”, сподели още той.

Не утвърждаваме това, което се случва в страната и посоката, която служебното държавно управление е поело. Моите претенции са да продължим с това да се откъсваме от зависимостта си с Русия, от " Газпром " и от всички компании и принадлежности, които Русия има, с цел да постанова геополитическите си ползи и да се приближаваме от ден на ден към Европа и цивилизования свят, показа Ивайло, който участва на митинга.

Иван съобщи, че не желае да сме подвластни от " Газпрам ", както и че не желае " едно служебно държавно управление, да взима такива решения за нашето бъдеще ".

Розмари изясни, че стачкува поради договарянията, които си чака да бъдат направени от служебното държавно управление с " Газпром " и попита за какво не е утвърдена офертата за втечнения газ.

Тодор настоя за цялостна диверсификация, а не да подвластен от един снабдител. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР