Множество футболни федерации от европейските страни са заплашили да прекратят

...
Множество футболни федерации от европейските страни са заплашили да прекратят
Коментари Харесай

Европейски федерации заплашват да напуснат ФИФА при световно на две години

Множество футболни федерации от европейските страни са заплашили да прекратят участията си във ФИФА като последна мярка против проектите на интернационалната централа да организира международни шампионати на всеки две години. Това оповестява Германската осведомителна организация (ДПА), базирайки се на свои източници.

Информацията гласи, че " повече от дузина " федерации обмислят овакантяване на ФИФА, в случай че нейните проекти се осъществят.

До момента проектите на ФИФА за международни на всеки две години срещат огромни рецензии. Европейската футболна федерация (), както и конфедерацията на Южна Америка (КОНМЕБОЛ), които имат най-вече футболисти във водещите шампионати, се опълчват изрично на проекта.

Преди дни и Международният олимпийски комитет.

ФИФА има планувано съвещание на съвета, на което ще бъде дискутиран въпросът. Според разнообразни информации, президентът на организацията Джани Инфантино е провел диалози с някои европейски федерации през вчерашния ден и на тях е бил обсъждан интернационалният календар от 2024 година и отсега нататък.

Според правилника на ФИФА, нейни членки могат да напущат в края на календарна година и след шестмесечно предизвестие. Те могат да продължат да играят в районни шампионати като европейско състезание или Копа Америка, само че не и на международни шампионати.

Какъв е проектът на ФИФА четете.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР