Множество федерални регулатори, включително Комисията по ценните книжа и фондовите

...
Множество федерални регулатори, включително Комисията по ценните книжа и фондовите
Коментари Харесай

Федерални регулатори започват разследване срещу топ американска банка

Множество федерални регулатори, в това число Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища (SEC), Службата на валутния инспектор (OCC) и разнообразни служби на Министерството на финансите, проверяват процедурите за инспекция на клиенти на Morgan Stanley в отдела за ръководство на благосъстоянието за евентуални опасности от пране на пари. Това следствие следва сходна инспекция на Федералния запас.

Фокусът на следствията е върху това дали Morgan Stanley е проучила в задоволителна степен самоличността на евентуалните клиенти и източниците на тяхното благосъстояние, както и по какъв начин следи финансовите действия на клиентите, изключително измежду интернационалната си клиентела.

Morgan Stanley реагира, като влага в съблюдаване на условията, технологии и изкуствен интелект, с цел да разбере по-добре паричните потоци, свързани с нейния бизнес с благосъстояние. Джеймс Горман, изпълнителен ръководител на банката, акцентира този ангажимент.

След известията за регулаторната инспекция акциите на Morgan Stanley означиха забележителен спад.

Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища (SEC) изпрати на Morgan Stanley лист с сегашни и някогашни клиенти за изясняване на процесите на инспекция. Агенцията също по този начин сложи под въпрос за какво звеното за финансови консултанти на Morgan Stanley се е заело с клиенти, които са били маркирани от E*Trade, цифрова платформа за търговия, благосъстоятелност на Morgan Stanley, заради подозрителни действия.

Освен това Мрежата за правоприлагане на финансовите закононарушения на Министерството на финансите (FinCEN) даде на Morgan Stanley лист с имена на клиенти, а банката получи административна призовка от Службата за надзор на задграничните активи на Министерството на финансите по отношение на политиките и процедурите си във връзка с глобите.

Миналата година OCC издаде “въпрос, изискващ внимание ” на Morgan Stanley и банката отговори с подробни проекти за деяние.

Въпреки смисъла си за тактиката на банката, подразделението на Morgan Stanley за ръководство на благосъстоянието демонстрира признаци на закъснение на растежа на приходите.

SEC и FinCEN се интересуват от разликите сред процедурите за инспекция на E*Trade и тези на звеното за финансови консултанти на Morgan Stanley, като разпитват банката за оценката на технологията и процесите за инспекция на E*Trade, преди да ги интегрира в личните си процедури.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР