Множество експлозии разтърсиха Киев рано тази сутрин. Цяла Украйна беше

...
Множество експлозии разтърсиха Киев рано тази сутрин. Цяла Украйна беше
Коментари Харесай

Крилати ракети по Киев и Лвов

Множество детонации раздрусаха Киев рано тази заран. Цяла Украйна беше сложена под паника поради изстрелване на крилати ракети от съветски стратегически бомбардировачи.

Местните управляващи оповестиха, че системите за противовъздушна защита на Украйна са отблъснали офанзивата против Киев. Кметът на столицата Виталий Кличко съобщи в Teлеграм, че в града е имало детонации. Очевидци са видели по какъв начин няколко съветски дрона са били свалени. Сергей Попко, началник на военната администрация на Киев, сподели, че над столицата и нейните покрайнини са били унищожени към 10 съветски ракети. Няма известия за жертви или огромни вреди вследствие на офанзивите.

Кметът на град Лвов Андрий Садови заяви, че към 20 ракети и седем атакуващи дрона са били изстреляни против западния район, ориентирани към „ сериозна инфраструктура “. По думите му самият град обаче не е бил ударен.

Заради съветската въздушна офанзива против западната част на Украйна и наоколо до полската граница рано тази заран са били задействани полски и съюзнически самолети.

Снощи беше обявено, че съветските системи за противовъздушна защита са свалили денем повече от 10 ракети над кримското пристанище Севастопол. Регионалният губернатор Михаил Развожаев съобщи, че една жена е потърпевша от шрапнел и има нанесени вреди на инфраструктура, в това число офис постройка и газопровод.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР