Множат се видеодоказателствата, свидетелстващи за същинския хаос и гняв, който

...
Множат се видеодоказателствата, свидетелстващи за същинския хаос и гняв, който
Коментари Харесай

ВИДЕО Мобилизация по руски: Карат запасняците да искат дамски превръзки! Боищата са масови и зверски

Множат се видеодоказателствата, свидетелстващи за същинския безпорядък и яд, който провокира мобилизацията в Русия. Освен разгулен изцепки и остаряла техника и дрехи, пращаните на фронта мъже би трябвало да се примиряваат и с надменно отношение от чиновниците на реда, липса на обикновени лекарствени артикули. Иначе казано - да се оправят кой както и в случай че може. Предоставяме на вниманието ви два клипа. 

Първият е от една от казармите, където се обитават новомобилизираните съветски запасянци. Г-жата офицер небрежно им илюстрира ситуацията с медицинския инвентар. Няколко определени преведени цитати за тези, които не схващат съветски:

" Турникети няма, турникетите свършиха. Изровете турникети и други ресурси от автомобилните си аптечки. "

" Сега, няма да се смеете, но пишете на съпругите си и на майките си, да ви пратят дамски превръзки и тампони. От евтините. Защо тампони ли? Защото като ги пъхнете в дупката от патрона, незабавно се надуват и запушват раната. "

" Такова е момчета, би трябвало сами да се грижите за себе си. "

В друго прелюбопитно и доста показателно видеодоказателство се вижда по какъв начин запасняци се млатят крепко с пратените да ги управляват и охраняват чиновници на реда. Те са недоволни от изискванията и най-после даже пробват да качат с тях в рейса към фронта един от военните служители на реда. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР