Украйна ще придобие първите си изтребители Ф-16 много скоро“, но

...
Украйна ще придобие първите си изтребители Ф-16 много скоро“, но
Коментари Харесай

Военният министър на Украйна: Киев ще придобие изтребители Ф-16 много скоро

Украйна ще придобие първите си изтребители Ф-16 „ доста скоро “, само че към половината от нужната ѝ задгранична военна помощ идва със забавяне, съобщи министърът на защитата на страната Рустем Умеров по време на изявление, обещано нощес на Ройтерс.

Министърът съобщи, че Русия разполага спомагателна жива мощ и съоръжение на фронта – повече от 27 месеца след началото на пълномащабната ѝ инвазия в Украйна.

Украинските военни са съумели да стабилизират новооткрития фронт в североизточната Харковска област, където съветските сили нападнаха по-рано този месец. Според Умеров сега Москва приготвя нов удар.

„ Целта им е да отворят нов фронт на север, с цел да употребяват цялата си жива мощ и огнева мощност против нас. Те към момента целят да разрушат нацията ни “, съобщи той.

„ Ние се държим, само че, несъмнено, се нуждаем от повече въоръжение, нуждаем се от повече огнева мощност, нуждаем се от ракети с дълъг обхват, с цел да не им позволим да навлязат в страната “, добави Умеров.

Той съобщи, че Украйна е признателна за военната помощ и доставяното от сътрудниците въоръжение, само че уточни, че едвам половината от обещаните колета идват в точния момент. Всяко закъснение е от изгода на по-големия и по-добре снабден съперник по дългата 1200 км. фронтова линия.

Още преди съветските сили да навлязат този месец в северната част на Харковска област, завземайки гранични села и принуждавайки хиляди цивилни да се изтеглят, те постепенно напредваха месеци напред в източната Донецка област.

„ Времето е изключително значимо и с цел да отблъснем офанзивите, се нуждаем от навременни доставките “, съобщи Умеров.

Украйна също по този начин изпитва усложнения при мобилизацията на задоволително военнослужещи, нужни ѝ, с цел да попълня и прави ротация на изтощените си бойци, някои от които се бият от февруари 2022 година насам. Миналата седмица в Украйна в действие влезе нов закон за мобилизацията.

Умеров сподели, че до 1,2 милиона мъже са актуализирали военните си досиета онлайн, както изисква законодателството, с цел да оказват помощ в набора на военни, само че не разкри какъв брой държавното управление желае  или счита, че ще може да призове.

Военните анализатори дефинират броя на украинските служещи, в това число в сферите на сигурността и правоприлагането, на повече от един милион души.

Министърът съобщи, че Русия е разположила към половин милион бойци в Украйна и по границата ѝ, като се готви да прибави към тях спомагателни 200-300 хиляди.

Умеров, самият той кримски татарин по националност, удостовери, че Киев има желание да освободи цялата си територия в интернационално приетите граници от 1991 година, в това число Крим.

Но главната военна цел през идващите месеци е удържането на отбранителните линии и сдържането на съперника, до момента в който украинските качества по въздух, море и земя укрепнат.
Той съобщи, че чака доставките на изтребителите Ф-16 „ да се надяваме доста, доста скоро “.

На въпроса какъв брой бройки чака да получи Киев, Умеров отговори: „ Имаме потребност от толкоз, колкото можем да получим “. Същевременно военният министър увери, че „ на този стадий “ украинските сили са се фокусирали върху образование и подготовка, създаване на инфраструктура и придобиването и модернизиране на техника.

Той добави, че Украйна продължава да усилва личното си произвеждане на оръжие и безпилотни летателни апарати, както и на средства за радиоелектронна битка.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР