Множат се предизвикателствата и пред парламента, и пред политическите партии

...
Множат се предизвикателствата и пред парламента, и пред политическите партии
Коментари Харесай

ГЕРБ търси отговорност на президента заради партиите на протеста

Множат се провокациите и пред Народното събрание, и пред политическите партии за намиране на формула, която да подсигурява конструирането на стабилно парламентарно болшинство, което да излъчи надлежно ръководство на страната в границите на постоянен кабинет. Това съобщи президентът Румен Радев по време на втората си среща с представители на парламентарната група на ГЕРБ-СДС. Те следва да получат втория мандат за сформиране на кабинет. " В същото време Народното събрание е изправен пред друго предизвикателство - да вземе отношение по значими за всички българи въпроси, касаещи идните и здравна и миграционна рецесия, които изискват и актуализация на бюджета, без значение дали ще имаме постоянен или длъжностен кабинет ", добави президентът.

" Ред е на партиите, които считат, че могат да бъдат опция, да поемат отговорност. Ред е и вие да поемете отговорност, господин президент, тъй като тези партии се сплотиха под вашия пестник, тук, на площада ", каза председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова. Тя удостовери, че партията ѝ веднага ще върне втория мандат за образуване на държавно управление, който ще получат като втора политическа мощ. " Не считам, че би трябвало актуализацията на бюджета или какъвто и да било различен акт на Народното събрание да бъде обвързван с връчването на мандатите. Мястото на тематиката за парите в хазната е в Народното събрание, там би трябвало да водим спор дали има задоволително средства. А ГЕРБ остави една финансово постоянна страна ", уточни още Атанасова.

" За това каква страна ни остави ГЕРБ – българите дадоха своята оценка. Как се справихте с Коронавирус рецесията проличава по това, че хиляди българи изгубиха живота си, умираха в колите за спешна помощ и по стълбите на лечебните заведения. Тази рецесия се отрази и на бизнеса ”, отвърна президентът.

" Не бързайте с изводите. И сега броят на инфектираните с COVID-19 и умрелите пораства. И не търсете индулгенция в решенията на Народното събрание за бъдещи дейности, справяне или несправяне на вероятно служебно държавно управление ", репликира му ръководителят на ПГ на ГЕРБ.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР