Многонационалният екипаж на търговския кораб, който вчера беше поразен в

...
Многонационалният екипаж на търговския кораб, който вчера беше поразен в
Коментари Харесай

Трима моряци загинаха на кораб, поразен с ракети от хутите

Многонационалният екипаж на комерсиалния транспортен съд, който през вчерашния ден беше изумен в Аденския залив от балистична ракета, изстреляна от йменските бунтовници хути, заяви за трима починали и минимум четирима ранени, съобщи Централното командване на въоръжените сили на Съединени американски щати (СЕНТКОМ), представено от Ройтерс. Това са първите убити, откакто през ноември хутите започнаха да нападат търговски кораби в Аденския залив.
Прочетете още
В официално съобщение американските военни показват също, че ракетното попадение е предизвикало обилни вреди на кораба.

По-рано денем организация за наблюдаване на корабоплаването заяви, че трима души от екипажа на плаващия под флага на Барбадос товарен транспортен съд " Тру Конфидънс " (True Confidence) са изчезнали, а четирима са получили тежки изгаряния, откакто съдът е бил развален през днешния ден край крайбрежията на Йемен. Корабособственикът сподели, че плавателният съд е бил ударен от ракета, за която се допуска, че е била изстреляна от хутите.

В следствие йеменските бунтовници поеха отговорност за нападението.

Гръцките оператори на " Тру Конфидънс " оповестиха, че корабът се носи по течението и е обзет от пожар. Те споделиха също, че не разполагат с информация за положението на 20-членния екипаж и тримата въоръжени охранители. На борда има 15 филипинци, четирима виетнамци, двама жители на Шри Ланка, един индийски и един непалски жител.

Американски боен представител, пожалал да останен неназован, сподели, че от " Тру Конфидънс " се е виждало да излиза пушек, а също, че във водата покрай кораба е била видяна избавителна лодка, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР