Многонационалната съвместна подготовка „Platinum Lion 18“ започна днес и ще

...
Многонационалната съвместна подготовка „Platinum Lion 18“ започна днес и ще
Коментари Харесай

Започна многонационалната съвместна подготовка „Platinum Lion 18“

Многонационалната взаимна подготовка „ Platinum Lion 18 “ стартира през днешния ден и ще се организира до 10 август на образователен полигон „ Ново село “. В взаимната подготовка вземат участие до 700 военнослужещи и до 100 единици бойна, транспортна и специфична техника от въоръжените сили на Република България, Съединени американски щати, Албания, Грузия, Молдова, Румъния, Сърбия и Черна гора.

Планиращ учението е заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден военачалник Валери Цолов, провеждащ учението е полковник Стоян Шопов, шеф на щаба на 2-ра механизирана бригада – Стара Загора,а шеф на учението е подполковник Атанас Георгиев, заместник-началник на щаба на 2-ра механизирана бригада. Командир на Многонационалния батальон е подполковник Николай Александров, пълководец на 31-ри механизиран батальон.

Темата на взаимната подготовка е „ Многонационален механизиран батальон при подкрепяне на локалните органи на властта посредством осъществяване на стабилизиращи дейности в назначената му зона за отговорност”. В хода на учението ще се проведат ротни тактически учения, тактически занятия с бойни стрелби на отбранителна, настъпателна тема и интервенции по поддържане на мира.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР