Многократно сме изразявали категоричната си позиция против използването на химическо

...
Многократно сме изразявали категоричната си позиция против използването на химическо
Коментари Харесай

България иска ударите в Сирия да не се повтарят, осъди използването на химическо оръжие

Многократно сме изразявали безапелационната си позиция срещу потреблението на химическо оръжие, това е военно закононарушение . Така външният ни министър Екатерина Захариева изрази българската позиция за ракетните удари на Съединени американски щати, Франция и Англия в Сирия.
Захариева съобщи, че . Изразяваме угриженост към ескалация на спора и призоваваме всички страни, изключително сирийският режим, да подхващат ограничения срещу това. Необходимо е обезпечаване на цялостен филантропичен достъп до град Дума и Източна Гута. Виновните за химическата офанзива в град Дума би трябвало да бъдат разкрити и да понесат своята отговорност, сподели още Захариева.
Това е сигнален изстрел и има за цел да предизвести ръководещите в Сирия да не употребяват химическо оръжие, съобщи и военният министър Красимир Каракачанов, съгласно който към този момент се натъртва на деескалация на спора. А Захариева видя позицията на Русия като " умерена ".
Подчертаваме, че единственото решение за Сирия би трябвало да е интернационално и да мине през договарянията в Женева, само че този формат, за жалост в този момент не дава резултат, сподели още външният ни министър.
Предполагахме в доста огромна степен по кое време ще бъдат осъществени ударите, съобщи Захариева, без да споделя дали сме били публично известени. Не чакаме някакъв ответен боен удар от страна на Русия, добави тя.
На брифинга присъстваше и вътрешният министър Валентин Радев, който обаче не сподели нито дума. Вместо него Каракачанов уточни, че няма заплаха за националната сигурност на България.
На незабавното съвещание в Министерския съвет участваха министър председателят Бойко Борисов, Екатерина Захариева, Красимир Каракачанов, Валентин Радев, както и шефовете на службите за външна и вътрешна сигурност.
Сподели с товите другари
Припомняме, че в своя публична позиция за случилото се в Сирия американският президент Доналд Тръмп уточни тъкмо потреблението на химическо оръжие като съображение за ракетните удари, нанесени рано тази заран.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР