Многохилядна демонстрация в подкрепа на задържаните под стража каталонски политици

...
Многохилядна демонстрация в подкрепа на задържаните под стража каталонски политици
Коментари Харесай

В сърцето на Барселона ври и кипи! Хиляди излязоха на улицата, за да ...

Многохилядна проява в поддръжка на арестуваните под стража каталонски политици се организира в сърцето на испанския град Барселона. Участниците в митинга, който стартира в 17 часа локално време, упорстват за освобождението на някогашните членове на каталонското държавно управление, които испанската прокуратура упреква в протест, бунт и заграбване, оповестява El Pais. Организатори на демонстрацията са „ Национална каталонска асамблея” и Omnium Cultural, които упорстват за излизането на района от състава на кралството. Техните водачи – Жорди Кушхард и Жорди Санчес, също са в ареста по обвиняване, че са подстрекавали към безредици.



Мнозина от протестиращите носят със себе си неофициалното знаме на каталонските земи, явяващо се знак на битката за самостоятелност на района. Флагът съставлява формалното знаме на автономията, към който е добавена звезда, вписана в триъгълник.



Председателката на каталонския парламент Карме Форкадел, която в петък излезе на независимост против 150 000 евро, отхвърли да взе участие в акцията. Към нея се причислиха и други някогашни членове на Народното събрание, против които се води следствие.


Превод: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР