Многобройни са сигналите за злоупотреби при настаняването на командировани военни

...
Многобройни са сигналите за злоупотреби при настаняването на командировани военни
Коментари Харесай

Злоупотреби при настаняването на командировани полицаи в Резово

Многобройни са сигналите за злоупотреби при настаняването на командировани военни служители на реда в региона на границата. Жалба уличава в корист шефа въз основата в Резово старши контрольор Диян Желязов.

Събирал по 50 лв. от къща, с цел да настани при тях командировани гранични служители на реда. В схемата взел участие и кметът.

„ Дойде една вечер и ми споделя: Намерихме дърва, обаче няма по какъв начин да ги нарежем, по палатките бяха разхвърлени дървата, и аз му споделих: Вие напълнете селото с хора, ние ще помогнем”, споделя пред bTV Георги Чавдаров, кметски наместник на с. Резово.

Тайната завера е от 2014 година, само че нещо с парите се обърква.

„ Той е отишъл и се е намесил и ги е изкарал от този хотел, с цел да ги настани в различен по негово убеждение без единодушието на служителите”, изясни Генади Тенев от синдиката на Министерство на вътрешните работи.

Следва публична тъжба. Главна дирекция „ Гранична полиция” установи непозволено събиране на пари за по този начин нареченото подкрепяне с дърва за огрев.

„ Няма дадени документи, че в действителност са закупувани дърва, само че дори и да има такива, Законът за Министерство на вътрешните работи изрично го забраняваше”, означи Генади Тенев.

Спрямо Желязов са подхванати дейности по дисциплинарен ред. Вместо наказване обаче година по-късно е пенсиониран с 20 заплати вкупом, след което следите му се губят.

Хотелът на подателя на жалбата – Светлана Маврова, продължава да приема командировани
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР