Многобройни проучвания показват, че има храни, които при неправилна консумация

...
Многобройни проучвания показват, че има храни, които при неправилна консумация
Коментари Харесай

Броколите: На първо място в списъка с опасни храни при неправилна консумация

Многобройни изследвания демонстрират, че има храни, които при неправилна консумация може съществено да навредят на здравето ни.

Някои от тях, които са сложени при започване на листата на ръководството по хигиеничен надзор на Съединени американски щати, ядем съвсем всеки ден, написа турското издание „ Сьозджу”, представено от БГНЕС.

Риба звук – Тя е една от най-масово употребяваните риби в целия свят и… попада в рисковата група. Особено прекомерната приложимост на бяла риба звук може да докара до негативен резултат върху развиването на нервната система при децата и бебетата, още до момента в който са в утробите на майките си.

Гъби – Някои типове, които се срещат в природата, може да провокират отравяне и даже да доведат до гибел. Някои гъби, които можете да откриете даже в личната си градина, са способни да провокират халюциногенен резултат, а други могат да причинят доста по-сериозни увреждания или даже гибел. Важно е да не ядете гъби, за които не сте сигурни, че са безвредни.

Фъстъци – Една от главните аргументи за гибел, породена от хранителна алергия, е алергията към фъстъци. Според обява на „ Тайм”, за интервала 1997 – 2000 година алергията, провокирана у децата от фъстъци, се среща два пъти по-често.

Яйца – Яйцата са главен хранителен артикул за доста хора, само че съгласно здравните специалисти, постоянно експлоадирането на салмонелоза е обвързвано точно с потреблението на яйца. При неправилна приложимост на този артикул провокираната от бактерията на салмонелата зараза може да се предава от човек на човек. Затова яйцата би трябвало да се съхраняват в ледник и да се подготвят вярно. Основно предписание е да се заобикалят храни, които съдържат сурови яйца. Лесен тест може да ви подскаже дали яйцата са пресни. Пуснете яйцето в съд с вода и в случай че легне на дъното, значи е прясно, а в случай че изплува, по-добре да го изхвърлите.

Кафе – За доста от нас кафето е неизменима част от всекидневието. Трябва да подчертаем, обаче, че освежаващата напитка крие в себе си и значително опасности. Наред с всякакви странични феномени като пожълтяване на зъбите, бодърствуване и обезводняване, кафето може да докара до неприятни последствия като изгаряне от трета степен в случай че върху кожата попадне горещо кафе.

Кренвирши – Проучванията демонстрират, че кренвиршите може да провокират задушаване у децата. В 20 % от случаите на задушаване по време на хранене при деца до 10-годишна възраст повода е била яденето на кренвирши.

Зелени зеленчуци – Броколите са един от най-популярните зелени зеленчуци, само че в това време е класиран преди всичко в листата на рисковите храни.

Челните места на рисковите артикули заемат и други зелени листни зеленчуци, които консумираме в недопечен тип: салата, спанак, рукола. Към тези зеленчуци би трябвало да се отнасяме с изключително внимание, защото те постоянно са източник на разпространяване на бактерии като ешерихия коли. Затова зелените зеленчуци би трябвало да се мият усърдно преди консумация.

Стриди - Това е доста издирван деликатес в скъпите заведения за хранене. Ако бъдат употребявани погрешно, обаче, могат да причинят доста болести. Стридите живеят на океанското дъно и се хранят с планктон. Ако водата е нечиста с бактерии, стридите стават източник на тяхното разпространяване. Затова при лов на риба и подготвяне на стриди би трябвало да се съблюдават избрани правила. Яденето на сурови или недоварени стриди могат да причинят съществени болести.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР