Много зависи в какво качество би бил разпитан Васил Божков

...
Много зависи в какво качество би бил разпитан Васил Божков
Коментари Харесай

Антон Станков: Акцията срещу Борисов го имунизира срещу крайни мерки

„ Много зависи в какво качество би бил разпитан Васил Божков – като обвинен или като очевидец. Има решение на Конституционния съд, което касае плоскостта до каква степен са възможни пояснения на обвинен. Ние сме в хипотезата на дезертьор от правораздаването, който изявява предпочитание да свидетелства, което е неуместно “.
Това изясни пред БНР юрист Антон Станков, някогашен министър на правораздаването. И добави, че такива разпити със способите на интернет са вероятни, когато има изключителна обстановка - война, зараза.

„ Божков не може да се позове на такава догадка, той е отвън страната по персонални аргументи. Не може да бъде толерирано такова държание “.

В предаването „ Нещо повече “ Станков добави:

Министър-председателят беше измамен в тази акция . Той с плам се включи в нея, само че резултатът не е този, който се очакваше “.

По думите му, в случай че някой предприеме ограничения за неотклонение във връзка с Бойко Борисов, би трябвало да бъдат доста добре премислени – с тежестта си и с основателността си.

„ Има доста въпроси, по които той може да дава отговор, само че тази интервенция в някаква степен го бронира , ваксинира го против крайни ограничения “.

Според юриста „ сме покрай правораздаване за висшестоящите, би трябвало да се откри екип от хора с воля и подготвеност да свършат тази работа “.

Интервюто с Антон Станков можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР