Много ясно казахме какво очакваме - искаме първо да направим

...
Много ясно казахме какво очакваме - искаме първо да направим
Коментари Харесай

Сачева, ГЕРБ: С 39 депутати ПП не може да диктува всички условия

" Много ясно казахме какво чакаме - желаеме първо да създадем обща стратегия, да забележим къде са общите точки, по които бихме могли да се обединим и да работим дружно и когато имаме тази обща стратегия, тогава да се обединим към личностите, които биха могли да я изпълнят ". Това разяснява депутатът от ГЕРБ-СДС Деница Сачева в ефира на Българска национална телевизия.

По думите ѝ взаимно ръководство на първата и втората политическа мощ би могло да успокои пристрастеностите в страната и да откри баланс на ползите. Попитана за какво от ГЕРБ са определили като смешка спрягания лист с министри от ПП-ДБ, Сачева отговори:

" Ние имаме за цел да спрем борбата и войната и да се опитаме да организираме мира. Организацията на мира минава през това да има персони, които не са спорни, които не биха могли да основат една или друга борба в обществото, а са или политически персони от двете страни, или равно отдалечени от политическите партии специалисти, които да могат да проведат една общественополезна стратегия ".

Играта с първия и втория мандат интересува само " Продължаваме промяната ", счита Сачева. Според нея Политическа партия не могат да одобряват, че сами имат 39 депутати и не са получили повече избор на изборите.

" С 39 депутати Политическа партия не може да диктува всички условия, правила, всички бъдещи планове, стратегии и кабинети. Трябва да се осъзнае, че ние сега се намираме в една извънредно комплицирана обстановка, политическа рецесия, хората няма да одобряват добре нови избори и ще санкционират всички, които ги изпратят на нови избори, евентуално ще вземат ексцентрични решения "

Докато не се изчерпа изцяло първият вид с договаряния за обща стратегия и ръководство с ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС няма да минават към други разновидности за сформиране на кабинет.

Преговорите досега демонстрират, че първите две политически сили нямат непреодолими разлики в общите цели - евроатлантическо бъдеще, еврозона, Шенген, бюджетен недостиг, обучение, вложения и други Имат разлики в това по какъв начин тези цели да бъдат реализирани, посочи Деница Сачева.

" Готови сме да съставим кабинет, който да извърши задания, които хората чакат от нас сега ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР