Много ветровито е в цялата страна, особено в източните райони,

...
Много ветровито е в цялата страна, особено в източните райони,
Коментари Харесай

Дъжд, сняг и силен вятър в следобедните часове

Много прохладно е в цялата страна, изключително в източните региони, където поривите напразно са към 90-100 км/ч. Продължават и преваляванията. До 11 часа през днешния ден най-голямо е количеството, измерено в Хасково – повече от 40 литра на кв. метър. Там е и най-дебелата снежна завивка - 24 см.

В Централна и Източна България остава в действие предизвестие за значителни снеговалежи и мощен, а в областите Бургас, Варна и Добрич – и плевел североизточен вятър, снежни виелици и преспи.

Дъжд ще вали единствено по Черноморското ни крайбрежие. Над Западна България преваляванията последователно ще отслабват, а в множеството места и ще спрат. Максималните температури през днешния ден ще са сред 1° и 7°.

През нощта в Източна България и Предбалкана ще продължи да превалява сняг, само че към този момент слаб. Ще остане прохладно, изключително в източните региони, където остават и изискванията за виелици и снегонавявания.

Утре в Източна България и по Черноморието ще духа сдържан вятър от север-североизток. Облачността над страната ще е по-често забележителна, само че слаб сняг ще превалява основно в Източна България и планинските региони. Максималните температури ще бъдат сред 0° и 5°, в София - към 0°.

Значителна ще е облачността и в планините, тук-там със слаби снеговалежи. Ще остане прохладно с сдържан, по билата и краткотрайно мощен североизточен вятър.

Опасността от лавини отвън обработените писти в ски курортите е висока. Максималните температури в курортите ще останат съвсем без смяна - от минус 8° на Алеко до минус 5° в Пампорово.

Не единствено у нас, само че и в по-голямата част от Балканите облачността ще се задържи забележителна, а температурите ще са извънредно ниски за началото на март. На места едва ще превали сняг, единствено в най-южните региони на Гърция - дъжд.

У нас, в сряда слаб сняг ще вали единствено тук-там в планините и в Северна България. В четвъртък вероятността за превалявания към този момент е дребна, само че в петък още веднъж ще има слаби валежи - и от дъжд, и от сняг. Ще остане студено за интервала, въпреки че оптималните температури постепенно ще се покачват.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР