Много възрастни страдат от инсулинова резистентност или захарен диабет затова

...
Много възрастни страдат от инсулинова резистентност или захарен диабет затова
Коментари Харесай

Кои хора трябва да внимават с яденето на грозде?

Много възрастни страдат от инсулинова устойчивост или захарен диабет по тази причина е по-добре да не използват този плод. Така настояват потвърдени специалисти в региона на диетологията и се стимулират по следния метод: г роздето е артикул с висок гликемичен показател, който може мощно да увеличи равнището на глюкоза в кръвта.

Този апетитен есенен плод е противопоказен за диабетици и в доста случаи може да бъде рисков. Не се предлага консумирането на грозде и при диария, тъй като то ускорява слабителния резултат, написа zdrave.to.

Гроздето е противопоказно и при бъбречна непълнота . Гроздето съдържа повече калий, а продуктите, богати на този микроелемент не би трябвало да се използват при бъбречна непълнота.

В тази връзка някои възрастни хора се питат дали е нездравословно да се употребяват домати поради съдържащия се в тях лектин .

От тази позиция също би трябвало да сте внимателни, защото лектинът фактически се отразява отрицателно на храносмилането . В частност той пречи и за усвояването на витамините и питателните субстанции.

И не на последно място, а може би най-важното е възрастните хора да научат, че с годините, по този начин или другояче, при тях се утежнява способността да усвояват потребните субстанции от продуктите.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР