Много! Така кметицата на община Подуяне юристката Ева Митова, отговори

...
Много! Така кметицата на община Подуяне юристката Ева Митова, отговори
Коментари Харесай

Кметицата на Подуяне изненадана от ареста на юристката за подкуп

" Много! " Така кметицата на община " Подуяне " юристката Ева Митова, отговори на въпроса на Нова телевизия дали е сюрпризирана от ареста на шефката на правния отдел на общината Лилия Геринска, която бе арестувана с 10 000 лв. рушвет. Служителката поискала парите от строителна компания за социална поръчка за саниране на блок. Всъщност това била втората сума от същата компания и за същата активност. Тя един път към този момент била взела 5 000 лв. преди месеци. Според медията цената на поръчката била общо за 2 млн. лева

Геринска преди била на сходна служба в друга администрация. В " Подуяне " постъпила по нормалния ред, само че кметицата изясни, че не знае детайлности, защото заварила юрист-консултката при започването си в общината.

Геринска е арестувана в Овча купел сега на приемането на парите. Банкнотите не са били белязани, само че пък за сметка на това антимафиотите изненадали както Геринска, по този начин и индивидът, който й е дал подкупа. Двамата не очаквали, че ще бъдат разкрити.

Информацията, че предаването ще стане във вторник, била получена минути преди предаването на рушвета. Сигналът бил получен през октомври, м.г., като той бил от човек, осведомен с активността на Геринска. Според прокуратурата това не е първият случай на взимане на рушвет. Геринска оглавявала комисията за публични поръчки. Според данните на проверяващите тя преправяла подписи, подменяла документи, в това число сменяла изискванията на поръчката.

Обществените поръчки били в региона на строителство, саниране на здания, доставки на храни. Има данни, че една от компаниите е платила хотел, на който Геринска е завела своите подчинени. Всъщност на почивката обаче отишъл единствено един, който й бил непосредствен.

Дейност на юристката е следена от август м.г. Акцията по разкриването на корупционната скица е осъществена със съдействието на Столичната община или персонално на кмета Йорданка Фандъкова.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР