Много стаи, огромни дворове, басейни с олимпийски размери, кортове. Най-скъпите

...
Много стаи, огромни дворове, басейни с олимпийски размери, кортове. Най-скъпите
Коментари Харесай

Ето кои са най-скъпите жилища в света

Много стаи, големи дворове, басейни с олимпийски размери, кортове. Най-скъпите парцели в света оферират доста разкош и искра. Ето 7 от най-скъпите жилища в света:

Замъкът Хърст, Сан Симеон, Калифорния – 191 млн. $

Замъкът е издигнат от Уилям Хърст, първия медиен магнат в Съединени американски щати. Има неповторима визия, огромен парк и 27 стаи. След гибелта на Хърст през 1951 година, замъкът е разгласен за обществено завещание и в този момент е туристически обект.

Елисън естейт, Уудсайд, Калифорния - 200 млн. $

Имотът е ситуиран на 23 акра и има 10 здания, изкуствени езера, чаена къща и огромна парна баня. Собственик на парцела е милиардерът Лари Елисън - съосновател на Oracle и третият най-богат човек в света за 2013 г . съгласно сп. Forbes.

Фор Феърфилд Понд, Сагапонак, Ню Йорк - 248,5 млн. $

Този дом е с 29 спални и е ситуиран на 63 акра. Разполага със лична електроцентрала. Вътре има 39 бани, баскетболно игрище, игрище за боулинг, стадиони за скуош, тенис кортове, три плувни басейна и столова дълга 27 метра.

Собственик е Ира Ренет - собственик на Renco Group, холдингова компания с вложения в автомобилното произвеждане. Той също по този начин има холдинги в бизнеса с метали и минното дело.-->

Рутлънд Гейт, Хайд Парк, Лондон – 362 млн. $

Rutland Gate е имение, ситуирано покрай Хайд парк в Лондон. Къщата е била по-рано благосъстоятелност на саудитския принц и ливански министър-председател. Това имение с 45 спални е проектирано от известния дизайнер Алберто Пинто. Смята се, че къщата е най-големият фамилен дом , в Лондон.
 Хайд Парк ThinkStock/Getty Images
Вила Леополда, Лазурен бряг, Франция - 750 млн. $

Вила La Leopolda е голяма вила, ситуирана във Villefrance-sur-mer, Франция . Тя е проектирана и издигната от американския проектант, Ogden Codman и в миналото е била благосъстоятелност на крал Леополд II от Белгия. Това е най-голямата и най-скъпата френска вила в света. Състои се от 19 спални, камини, басейни, кино, градини и алея за боулинг. Къщата е издигната с необичаен тип мрамор и съдържа голям брой творби на изкуството.

Собственик на парцела е Лили Сафра - човеколюбец и вдовица на ливанския банкер Уилям Сафра.
 Лазурен бряг, Франция ThinkStock/Getty Images
Антилия, Мумбай, Индия - 1 милиарда $

Тази 27-етажна постройка с повърхност от 400 000 квадратни метра има шест подземни етажа за паркинг, три площадки за хеликоптери и изисква личен състав от 600 индивида, който да я поддържа.

Собственик е най-богатият човек в Индия - Мукеш Амбани - притежател на Reliance Industries, компания за енергетика и произвеждане на разнообразни материали.

Сградата е кръстена на остров Антилия.

Бъкингамският замък, Лондон, Англия - 1,55 милиарда $

Бъкингамският замък е резиденция в Лондон, ситуирана в Уестминстър. Собственост е на английското кралско семейство.  По-рано това е било огромно имение, издигнато за херцог Бъкингам. Това е признака на английската монархия, художествена изложба и туристическа атракция, сега благосъстоятелност на кралица Елизабет II. Дворецът постоянно се употребява за кралска приложимост и обществен достъп. Състои се от общо 775 стаи, 78 бани, 92 офиса и плувен басейн.

През 2012 година парцелът е оценен на 1,5 милиарда $ от Nationwide Building Society.
 Бъкингамският замък ThinkStock/Getty Images

И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР