Много се шуми около Американското посолство, но трябва да кажа,

...
Много се шуми около Американското посолство, но трябва да кажа,
Коментари Харесай

Андрей Райчев: Западът отлично разбира ставащото в България

Много се шуми към Американското посолство, само че би трябвало да кажа, че те не вършат нещо неприятно. Нашите съдружници се безпокоят за нещо, което е действително рисково за България, а точно - да изпаднем в доста месечна рецесия. Това сподели пред  БНТ социологът и политически анализатор Андрей Райчев.

" България е изправена пред условие от своите политици да създадат нещо. Западът чудесно схваща това. Имаме международна инфлация. Всичко това изисква България да е постоянна, изисква се консенсус сред нашите ръководещи. Вместо това, обаче, виждаме поляризация и некадърност да създадат държавно управление. Политикът има обвързване в рецесия да е съответен, а аз не виждам нашите политици съответни за рецесия. ", счита той.

От друга страна, в случай че бъде направено държавно управление със същите 4 партии, политиците ще се опитат без да се трансформират, да създадат нещо, добави той.

Райчев дефинира като положителна позицията на президента Радев. Според него държанието на " Продължаваме промяната " е разбираемо, откакто са зародили като центристка групировка и са сглобили " четири несглобяеми неща - Българска социалистическа партия с Демократична България, плюс Трифонов с неговия персонален фасон ".

Според Райчев от пролетта на тази година " Продължаваме промяната " са почнали да вървят вдясно и сега са дясната партия в България и навлязоха в полето на " Демократична България ". Той добави, че е по-вероятно двете обединения да се съюзят.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР