Много се радваме, че на пазара има все по-голям избор

...
Много се радваме, че на пазара има все по-голям избор
Коментари Харесай

Сурови десертни блокчета с кокос и лайм

Много се радваме, че на пазара има все по-голям избор от здравословни артикули! Това приказва за една нова просвета на храненето и отношение към личното ни здраве! И несъмнено, въодушевени от концепцията, взехме решение и ние да си приготвим сурови десертни блокчета. Представяме ви рецептата на суровите блокчета на Момичетата от града – свежа лятна композиция от лайм, кокос и смокини. Опитайте ги!
  Продукти (за 6 блокчета): 1 чаша белени лешници1 чаша кокосови стърготини½ чаша сушени смокини (6-7 броя), авансово накиснати във водасока и кората на 1 лайм2 с.л. маково семе
  Приготвяне:
 Изсипете лешниците в кухненски робот и включете уреда, до момента в който в купата се получат едри трохи (около 30 сек). Добавете изцедените от водата смокини, кокосовите стърготини, сока и кората от лайм. Отново завъртете до приемането на лепкаво тесто.Покрийте правоъгълна тава (приблизителни размери 20х12) с домакинско фолио и с влажни ръце разстелете тестото на пласт с дебелина към 1 см. Загладете повърхността с нож или шпатула и поръсете с маково семе.Оставете тавата за няколко часа в ледник, с цел да стегне тестото и го нарежете на блокчета. Съхранявайте в ледник.
 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР