Много се надяваме първо да има редовно правителство и тогава

...
Много се надяваме първо да има редовно правителство и тогава
Коментари Харесай

„Има такъв народ“ се надяват първо да има редовно правителство и тогава да започне работата по бюджета

Много се надяваме първо да има постоянно държавно управление и тогава да стартираме работата по бюджета, разяснява секретарят на ПГ на „ ИТН “ Станислав Балабанов пред публицисти в коридорите на Народното събрание.

Каквото и да се преглежда в Народното събрание, в случай че няма работещ парламент и устойчиво държавно управление, влизаме в популистки разсъждения и оферти във връзка с бюджета – нещо, което беше и в 45-ия, и в 46-ия парламент, и сега финансовата обстановка в страната е такава поради популистки решения, уточни Балабанов. Така че се надяваме първо да има ясна постоянна политическа обстановка и тогава незабавно бюджет, добави той.

По-рано през днешния ден служебният кабинет утвърди плана на Закон за държавния бюджет на България за 2023 година и обновената средносрочна бюджетна прогноза за 2023-2025 година, осведомиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Вчера след среща на представители на ГЕРБ-СДС и на „ Продължаваме промяната-Демократична България “ (ПП-ДБ) в Министерството на финансите, съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Асен Василев сподели пред публицисти, че е най-вероятно на първо четене да бъде отритнат бюджетът с 6.4 % недостиг, по-късно да бъде поправен от финансовото министерство и да влезе към този момент с 3% недостиг и съответно заложени политики, които Народното събрание би приел.

Днес обаче за ГЕРБ-СДС това се оказва погрешен метод, стана известно от думите на Бойко Борисов пред медиите. Трябва в този момент да понесем отговорност всички ние тук в Народното събрание, а не да го връщаме още веднъж на служебното държавно управление, съобщи той.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР