Много растения веднага покълват във вода и израстват наново. Опитайте

...
Много растения веднага покълват във вода и израстват наново. Опитайте
Коментари Харесай

Много е лесно! Тези зеленчуци и подправки може да отгледате сами и на кухненския прозорец

Много растения незабавно покълват във вода и израстват отначало. Опитайте се да извършите вкъщи тази дребна оранжерия – витамините, които ще си набавяте непосредствено, ще ви дават мощ всеки ден!
1. Зеленият лук ще порасне още веднъж, в случай че остане в дребна чаша, с корени във водата. Стаята, където ще пораства, би трябвало да е добре осветена.


2. Чесънът също пораства добре, и може да се развие в допълнение, в чаша вода. Кълновете от чесън са доста нежни, и са идеални за прибавяне към салати и сосове.


3. Отрязаните върхове от моркови се потапят във вода и се оставят да израснат. Може да ги засадите още веднъж, откакто се вкоренят. Тяхната яркозелена горна част е доста подобаваща за пролетни салати.


4. Малки кълнове босилек с дължина 3-4 см, сложени в чаша вода под директна слънчева светлина, ще се развият добре във вашата кухня. Когато те усилят размера си два пъти, можете да засадите растението в почвата. Босилекът още веднъж ще бъде избухлив и пресен.


5. Марулята ще оживее още веднъж, в случай че я държите във вода няколко дни, тъй че водата да покрива половината от растението. След това, като се появят нови листа, растението още веднъж може да бъде засадено в земята.


6. Кориандърът добре израства във водата. Опитайте се да го насадите, а ароматното растение не след дълго ще ви зарадва със свежа зеленина.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР