"Много по-развити държави от нас продължават да се лутат и

...
"Много по-развити държави от нас продължават да се лутат и
Коментари Харесай

Борисов е против ново затягане на мерките срещу коронавируса

"Много по-развити страни от нас не престават да се лутат и няма решение, което да можем да осъществим всички дружно. Съединени американски щати излизат от СЗО, Белград приложи ограничения, виждате по какъв начин реагират хората на тях. Ние считаме, че сме развита народна власт. " Това съобщи министър председателят Бойко Борисов при започване на постоянното държавното съвещание.

"Считам, че като демократично общество, на база информацията, която всеки получава от медиите, всеки може самичък да си съблюдава ограничения ", счита министър председателят.

Той акцентира, че е потвърдено е, че единствено маски, стерилизация и отдалеченост пазят от ковид, предвид на това не са потребности нови заповеди.

"Много са ми забавни нашите сътрудници вдясно като споделят, че би трябвало да затваряме и още веднъж да приведем градовете в карантина ", означи Борисов.

Според него обновените доходи в бюджета вървят добре, само че същинската рецесия ще настъпи в края на тази и началото на идната година. Социалната и финансовата системи няма да устоят без доходи и ще се унищожи държавността, в случай че се вкарат нови ограничавания в стопанската система и обществения живот.

"Демокрацията не е единствено права, само че и отговорности ", безапелационен е министър-председателят.

Думите на премиера пристигнаха ден откакто здравният министър Кирил Ананиев заяви, че при прекосяване на прага от 200 заболели дневно, ще бъдат върнати част от предходните противоепидемични ограничения. А през днешния ден у нас беше регистриран следващ връх от новозаразени - 188 души за денонощие.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР