Много пъти в интернет се натъкваме на снимки, на които

...
Много пъти в интернет се натъкваме на снимки, на които
Коментари Харесай

Направете това и ще забравите за къртиците в градината

Много пъти в интернет се натъкваме на фотоси, на които надарени и изобретателни хора в домовете си вършат някои потребни устройства от материали и елементи, които доста от нас изхвърлят в кошчето.
Това устройство може да бъде направено от всеки.
Всичко, от което се нуждаете, са четири по-големи пластмасови шишета за бира, тънка железна пръчка (около метър) и мощно лепило.
Много хора в градините и овощните си градини имат проблем с къртицата и се чудят по какъв начин да се отърват от тези животни по човечен метод без потреблението на разнообразни отровни средства.
Много хора, просто, желаят да изгонят къртицата от двора си, без да й навредят.
Този пенсионер съумя да отбрани градината си с апарат, който самичък проектира. Той удостоверява, че уредът е тестван и е ефикасен.
За отбрана против къртици, направете следното: вземете две шишета и ги разрежете на половина. Залепете половинките с лепило, тъй че дъната на бутилките да се намират от противоположните страни.
Затворете едното гърло с капачка. Залепете четири крила на модифицираната бутилка от останалата част от шишетата.
Набодете устройството на металния кол. Пръчката би трябвало да бъде тънка, тъй че даже и най-слабият вятър да завърти това устройство, тъкмо като вятърна мелница.
Звукът, създаван от това пластмасово устройство от удара на пластмасата с металната пръчка е противен за ушите на къртицата, тъй че тя ще избяга надалеч и ще потърси ново място за живеене.
Опитайте този трик, в случай че имате проблем с къртиците. Няма да ви коства скъпо, дейно е и никой няма да пострада.
А за изработката на устройството ще употребявате рециклирани материали.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР