Много от взаимоотношенията, които можем да наблюдаваме, дори по-близките, често

...
Много от взаимоотношенията, които можем да наблюдаваме, дори по-близките, често
Коментари Харесай

Защо трябва да си влошаваме живота взаимно?

Много от взаимоотношенията, които можем да следим, даже по-близките, постоянно не са по никакъв начин благотворни за участниците в тях. Въпреки това избираме да продължим връзката, без да се опитаме да променим държанието си, и чакаме крайният резултат някак да бъде друг.

Защо го вършим? Защо изобщо сътворяваме и участваме в връзки, които видно не са здравословни за нас? Не проумяваме, че такива ни вършат по-нещастни, основават ни проблеми и насочват вниманието ни към отрицателното . Сякаш сме дружно, с цел да създадем живота си по-интересен, пропускайки, че той е задоволително разнороден и без да има потребност от това.

Или пък тъкмо противоположното, разбираме всичко доста добре, само че просто се опасяваме от загубата. И даже да е по този начин, толкоз ли не обичаме и не почитаме себе си, че да поносим нечия отрова в живота си?

Когато се чувстваш благополучен от вътрешната страна, не би разрешил някой да трансформира това твое положение. Ето за какво няма смисъл да отделяш времето си за някого, без значение дали делово, единствено за забавление или при по-дълбоки усеща, в случай, че взаимно ще се тормозите и ще се извършите нещастни. Не е ли в последна сметка концепцията да споделиш живота си с даден човек, обвързвана с това да подобриш вътрешния и външния си свят, да израснеш дружно с него и да прогледнеш за всичко красиво?

Независимо дали приказваме за другарство или партньорство, да бъдеш с някого би трябвало да те кара да се чувстваш по-добре или най-малко толкоз добре, колкото би могъл да си и самичък със себе си, само че не и противоположното. Разбира се, не постоянно всичко може да бъде съвършено. В живота ни и в този на другите постоянно ще има разтърсвания. Тогава поддръжката макар компликациите ще бъде на напред във времето, само че не и единственото, което да задвижва връзката.

В този свят, в който всеки желае да бъде благополучен, в който тази дума към този момент се трансформира в приоритет за доста от нас, не би следвало да се изтезаваме един различен. Ако желаеме да бъдем с някого, то дано това да е, с цел да създадем и неговия, и нашия живот по-хубав, тъй като всичко друго би било хабене на хилядите благоприятни условия, които ни предлага животът.

Нека се отнасяме с любов към себе си и дано носим наслада на другите, противоположното не е нужно на никого!

Инфо: http://www.highviewart.com

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР