Много от тези неща са просто суеверия. Но някои от

...
Много от тези неща са просто суеверия. Но някои от
Коментари Харесай

Защо не трябва да спите с крака към вратата и още 5 забрани за сън

Много от тези неща са просто суеверия. Но някои от тях имат научна основа.

Много хора чакат уикенда, с цел да си поспят след тежката работна седмица. В това няма нищо неприятно, само че го направете както би трябвало, като спазвате някои забрани. А ето някои от тях, които в действителност си коства да вземете поради, когато затваряте вратата на спалнята зад себе си, като решението зависи от вас.

Не спете с краката си към вратата

Фън Шуй в действителност поучава да не вършиме това. Смята се, че силата, която циркулира в човешкото тяло, елементарно изтича през вратата, до момента в който спим. А скандинавците и славяните са считали вратите за портали към другия свят. По време на сън душата може да излезе през вратата, да се изгуби и да не откри пътя назад. Освен това вратата отваря портал към тъмния свят, откъдето могат да дойдат зли същности и да завладеят душата на спящия. Първият симптом, че през нощта сте обезпокоявани точно от тези същности, са кошмарите, от тях вие продължавате да се събуждате и на сутринта се чувствате победени.

 спане

Психолозите настояват, че доста хора избират да държат вратата отворена от самото начало, даже и в съня си. Това ги кара да се усещат по-комфортно.

А едно известно поверие гласи, че мъртвите се изнасят със стъпала във вратата. А да спите в такова състояние значи да си донесете гибел. Единствената причина обаче да преместите леглото, с цел да спите с глава към вратата, е личното ви улеснение.

Не спете пред огледало

Огледалата в спалнята не са целесъобразни: необятно публикувано е мнението, че спящите хора не би трябвало да се отразяват в огледалото, другояче ще има неприятности. Възможно е да се повлияе отрицателно и на фамилните връзки. Ако заран би трябвало да погледнете отражението си, тогава слагането на огледало в дрешника (от вътрешната страна на вратата) ще ви разреши да спазите разпоредбите и да удовлетворите желанията си.

 спане

Без стайни растения в спалнята

Цветята работят в наша изгода денем: създават О2, почистват въздуха. Но вечер, когато няма слънце, те правят същата работа, както и ние, като употребяват скъпоценния О2. Затова или би трябвало да отворите прозореца, или е добре да преместите цветята на открито. Между другото, не дръжте букети и в спалнята. Силният мирис рискува да ви аргументи главоболие и да ви попречи да заспите добре през нощта. 

Не спете с глава към прозореца

Това поверие идва от същото място, от което идва и знамението за вратите. С краката към вратата, а с главата към прозореца - това е разумно! Според знаменията злите духове обичат да гледат през прозорците през нощта и да влизат в главите на хората. Единственият действителен риск, пред който се изправяте, заспивайки с глава към прозореца, обаче е да се простудите поради течение, само че фън шуй предлага просто да не поставяте леглото си на линията легло-прозорец.

 спане

Не бива да спите на ярко

Това въобще не е поверие. Това е медицински факт: би трябвало да спите в цялостна мрачевина. Ако в стаята има източник на светлина или спалнята е осветена от улични лампи, производството на мелатонин, хормона на съня, в организма се нарушава. Това ни кара да се усещаме изтощени и лишени от сън денем. И даже започваме да ядем повече, с цел да помогнем на организма да се оправи със напрежението.

Не би трябвало да спите с облекла

И в поддръжка на това има доста научни доказателства. На първо място, когато спим голи, хормонът мелатонин се създава по-добре: той оказва помощ за поддържане на младостта, понижава хормона на напрежението кортизол, усъвършенства външния тип на кожата и косата. Той също по този начин води до по-дълбок сън, а мъжете, които избират да спят голи, имат по-добро качество на спермата.

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР