Много от нас поне веднъж в живота си са попадали

...
Много от нас поне веднъж в живота си са попадали
Коментари Харесай

Как да спреш да бъдеш „грозната приятелка“

Много от нас най-малко един път в живота си са попадали в тази неприятна обстановка. Това са тези моменти, в които каквото и да правиш, мъжете просто не те виждат. Когато си в компания, комплиментите постоянно отиват при девойките към теб, а ти нормално оставаш в сянка. На улицата постоянно заговарят приятелките ти, а ти като че ли си невидима. В края на женска вечер на открито, равносметката също не е приятна: най-малко по един мъж е изискал номера на приятелките ти, а ти..ти си танцуваш в дискотеката с пиво в ръката. 

Това са единствено част от образците за сконфузните обстановки, с които евентуално си се сблъсквала. Можем да ги обобщим просто като интервала на „ грозната другарка “. Неслучайно го назоваваме интервал. Просто, тъй като сме уверени, че това е краткотрайно и ще отмине. Ето няколко метода, с които да забързаш процеса по излизане от този по този начин противен приод:

Обърни внимание на себе си

Нищо няма да се промени, до момента в който не поработиш над самочувствието си. Погрижи се за себе си във всеки един аспект. Отдели си пари за нови дрешки, погрижи се за прическата си, поддържай се във форма и не си позволявай да неглижираш външния си тип. Усилията ти ще се увенчаят с триумф.

Промени нещо във външния си тип

Нищо не повдига самочувствието ни по този начин, както смяната. Често точно рутината ни прави скучни и безинтересни в личните ни очи, а и в тези на близките. Направи си нова прическа, смени дължината на косата или даже цвета й. Заложи на нов жанр в обличането си, постави обувки с токчета. Всичко това ще ти помогне да се почувстваш по-красива, а това несъмнено ще те направи мечтана от мощния пол. 

Направи си лист

Обикновено в интервала на „ грозната другарка “ сме склонни да изпаднем в меланхолия или да се убедим, че сме незабележими или незадоволително скъпи. А това се преодолява елементарно: Направи си лист с качествата си и недей да скромничиш, не пропускай нищо. Ако се сетиш за нещо забравено, добави го в листата. В него би трябвало да участва всяко твое качество, на което се възхищаваш: интелигентна си, занимателна си, добър другар си, лоялна си, сексапилна си... Постави листата на видно за теб място и си го препрочитай всяка заран. Ще се изненадаш от резултата.

Усмихни се

Спри да се цупиш на себе си, на живота си, на хората към теб и на непознатите на улицата. Усмихни се, всички харесват усмихнатите дами, не го забравяй.

Зареди се с самообладание

Ако си късметлийка, ще излезеш от този гнетящ интервал доста бързо. Възможно е обаче процесът по покачване на самочувстието ти да отнеме малко повече време. Затова се приготви, бъди търпелива и упорита. Резултатът даже и да закъснее, сигурно ще пристигна и ще можеш да се насладиш на всичкото внимание, от което имаш потребност.

И още трикове за положително самочувствие:

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР