Много от хората, които полагат грижа за градината си, ще

...
Много от хората, които полагат грижа за градината си, ще
Коментари Харесай

Голите охлюви унищожават реколтата ви, но има начин да ги прогоните

Много от хората, които поставят грижа за градината си, ще знаят, че голите охлюви са едни от най – постоянно срещаните вредители. Любимата им среда е тази, която е влажна, тъмна и хладна. Със сигурност няма да се покажат са изсъхнало и горещо време, защото телата на голите охлюви съдържат най-вече вода, а и в допълнение към това липсва черупка, което ускорява заплахата от изсушаване на меките им тъкани. Що се отнася до режима им на хранене, те излизат „ на лов “ рано заран, когато има роса, и късно вечер, когато е ветровито и мрачно. Когато времето е изсъхнало, се крият под камъни или в корите на дърветата да вземем за пример.

Хранят се разнообразно, само че желанията им клонят към нежните листа и разсад. Ето по какъв начин голите охлюви могат да унищожат реколтата ви, още преди да сте събрали плодовете й. За това вижте няколко известни метода за елиминирането на тези вредители:

Как да предотвратим появяването на голите охлюви?

-  Най-добрата отбрана е предварителната защита. За да не се заселват тъкмо в нашата градина, е нужно да премахнем всички неща, които  биха им служили за скривалище и храна като да вземем за пример буйна и гъста растителност, растителни боклуци, камъни, пръчки, клончета и други. Почвата би трябвало да бъде чиста и поддържана.
 Голи охлюви унищожават градинските насаждения в Смолянско Голи охлюви унищожават градинските насаждения в Смолянско
През последните години в Смолянско градинските насаждения всеобщо се унищожават от голи охлюви. Това е нов, нетипичен тип за Смолянск...

-  Ако има места във вашата градина, които постоянно задържат влага, те би трябвало от време на време да бъдат отводнявани, защото както споменахме нагоре, влагата е извънредно удобна среда за охлювите.

-  Най-общо казано грижата и поддръжката са съществена част при предотвратяването на нежеланата им поява.

Какво да вършим при настъпление от голи охлюви?

1. Някои градинари вършат тъкмо противоположното на това, което сме описали нагоре. Те съзнателно разпръскват камъни, саксии и дървени клони към почвата. Идеята е да се трансфорат в жилища за вредителите и по-късно, към този момент събрани на едно място, те да бъдат отстранени до един.

2. Вярно е, че солта ще навреди съществено на охлювите, само че същото важи и за растенията. За това избягвайте солта в почвата!
 Направете чеснова запарка и изгонете ОХЛЮВИТЕ от градината си Направете чеснова запарка и изгонете ОХЛЮВИТЕ от градината си
Знаете ли, че охлювите и плужеците са в положение да нанесат съществени провали на градинските зеленчуци и освен това за негативно крат...

3. Доста известен способ за справяне с тези вредители е бирата. Да, изцяло безвредно и елементарно налично. За задачата вземете един буркан, заровете го в почвата, тъй че единствено отворената му част да е на към сантиметър от земята. Напълнете го с бира и оставете да пренощува. Според изследвания голите охлюви са мощно привлечени към дрождите и най – евентуално попадайки в клопката, на сутринта ще ги намерите удавени.

4. Лавандула, мащерка, розмарин. Едно отлично решение за вашата градина. Може да засадите тези билки на местата, които смятате, че са най – уязвими от вредителите.

5. Копър, чесън, лук. Също работят отблъскващо на голите охлюви.

6. Ако отглеждате пернати животни, може понякога на ги пускате в градината. Те на драго сърце ще ви оказват помощ във вашата задача.

7. Миризмата на кафе също отблъсква вредителите.  След като изпиете утринното си кафе, може да посипете остатъците към уязвимите растения.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР