Много от днешните работодатели натрапват на служителите си идеята, че

...
Много от днешните работодатели натрапват на служителите си идеята, че
Коментари Харесай

Колко е важно самоуважението на работното място?

Много от днешните работодатели натрапват на чиновниците си концепцията, че надали не им оказват висше снизхождение поради това, че им разрешават да работят в тяхната компания. Манипулацията приема всевъзможни форми единствено и единствено да остане най-после усещането, че положителният чиновник работи доста, получава малко, бонуси и морални стимулации да не чака, само че е задължен да уважава и почита категорично шефа си.

“И вие ли сте на такава работа? Усещате ли по какъв начин с всеки минал ден давате от ден на ден на работата си, а тя изстисква цялото ви време, сила и...самоуважение? Напуснете или се пробвайте да измененията нещо. ”

Работата е една от най-важните сфери на себереализация. Там прекарваме най-голямата част от дейния ни ден и би следвало да се усещаме добре, когато я вършим. Нещо повече – тя ни обвързва в една доста ясна взаимозависимост – труд против пари. Усилия против хонорари. Компромиси против взаимни отстъпки. В тази връзка работодателят и служителят са равнопоставени страни. Никой не е повече от другия и връзките би трябвало да се дефинират през цялото време.

Защо е значимо да имаме и демонстрираме повече самоуважение на работа?

Защото шеф и чиновник са еднообразно значими за триумфа на компанията, щастието и благосъстоянието си. И тези позитиви се градят на взаимно почитание.

Защото никой не трябва да се възползва от чиновниците си и да изисква повече от това, което е дефинирано по контракт и служебна характерност.

Защото самочувствието на работа води до добра самокритика, психологично равновесие и даже – благополучен персонален живот.

Как да сложим граници и да не се оставяме на бъдем манипулирани?

Още първоначално – осъзнайте, че имате качества, опит и все нещо, което се е харесало на работодателя. Това е положително начало да стъпите в първите си дни на работа с обичайно самочувствие, че сте определени всред неколцина.

Винаги изпълнявайте служебните си отговорности. Изисквайте те да са ясни, да има периоди и възнаграждението да е несъмнено – твърда заплата,
бонуси. Това постоянно ще дава ясни доказателства, че сте виновен чиновник и никой няма право да ви упрекна в небрежност или мързел.

Постарайте се да не смесвате персоналното с професионалното и не се поддавайте на злословия и интриги. Нищо не скапва по този начин неприятно имиджът на който и да е човек от интригантството. Чистата съвест и спазването на граници е основа за почтено професионално състояние.

Спазвайте работното си време. Изцяло и непоколебимо. Обедната отмора е за обяд, не за дотъкмяване на някоя таблица. Малките почивки – също. Работният ден има начало, има и своя край. Ако не свикнете да идвате и тръгвате в точния момент още първоначално, можете да бъдете експлоатирани и действително да работите нон стоп.

Отстъпвайте и правете взаимни отстъпки с горното предписание, когато се постанова, само че дано всички знаят това. Не че би трябвало да го демонстрирате наляво и надясно, по какъв начин сте останали 10 мин след 6 часа, само че това е акт на благотворителност и тя може на в първия, само че в някой идващ миг да желае компенсация. Когато желаете покачване или
бонус.

Гордейте се с триумфите си. С такт, несъмнено и непретенциозно, само че дано се знае, когато сте си свършили добре работата. Истината е, че шефът следи доста действия и тъкмо в този миг – не и вашата. Затова покажете, научете се да се „ продавате ” добре.

Не се опасявайте да дадете мнението си, в случай че е поискано. Ако към този момент сте натрупали повече опит, сигурно сте някаква степен потенциал в отдела, офиса или региона си. Признак на здравословно самочувствие е, когато показвате това. Вие към този момент сте скъп кадър в тази компания и гласът ви се чува.

Когато усетите нужда – тръгнете си без съмнения. Независимо защо се отнася – ниско възнаграждение, неприятни отношение, нерегламентирано работно време, огромен размер отговорности. Работата би трябвало да доставя задоволство и пари. Ако усещате, че там към този момент не е вашето място, тръгнете си с достолепие и в точния момент, с цел да опазите самооценката си, преди напълно да сте я изгубили.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР