Много музиканти - класически, поп и рок, вече пяха вкъщи

...
Много музиканти - класически, поп и рок, вече пяха вкъщи
Коментари Харесай

Опера на балкона: солисти от Варна пеят навън за 9 май

Много музиканти - типичен, поп и рок, към този момент пяха у дома и от домашните си студиа за хората, затворени в домовете си от ковид. Италианци пяха известни песни по балконите си, с цел да поддържат духа си в най-тежката рецесия.

Тази вечер в 18:00 ч. водещи солисти от Държавна опера - Варна също ще излязат на балкона, само че на операта в центъра на морския град. Те ще пеят онлайн за своите съграждани по случай Деня на Европа. Ще бъде изпълнена, несъмнено, " Одата на насладата " от Бетовен, която е химн на Обединена Европа; също и фамозният квартет от операта " Риголето ". На намерено във Варна ще прозвучи и химнът на България " Мила родино " от Цветан Радославов. 

С осъществяването на Мария Павлова, Михаела Берова, Валерий Георгиев и Иво Йорданов и музикален акомпанимент на пианиста Стефан Бояджиев се слага началото на постоянни изяви онлайн от балконите на сцена “Ротонда ” до края на месец май. Всяка събота от 18:00 ч. варненските оперни актьори ще изнасят къс концерт навън, а феновете им могат да ги слушат онлайн на градския площад или онлайн на страницата на Държавна опера - Варна във Facebook.

Варненският Драматичен спектакъл “Стоян Бъчваров ” също ще поздрави феновете си за Деня на Европа с видеоизлъчвания от няколко европейски страни. В рамките на самодейността “Театърът чете от у дома ” феновете ще се срещнат със особено поканени за отбелязването на празника актьори, които ще прочетат или изпълнят на родния си език определено литературно произведение, като ще има и надписи на български.

Получени са приветствени видеа от Русия, Германия, Франция, Грузия, Чехия и особено записано за този ден видео от България. Няколко артисти, режисьор и оперна певица са всред специфичните посетители на това празнично издание на “Театърът чете от у дома ”. Кои са те и какво са избрали за Деня на Европа гледайте на страниците на държавна такса “Стоян Бъчваров ” във Фейсбук, YouTube и Instagram. Тази вечер от 19:00 ч. в самодейността “Споделени представления ” ще можем да проследим и спектакъла “Доходно място ”.

 

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР