„Много моля, съвсем колегиално, господин Трифонов да започне да си

...
„Много моля, съвсем колегиално, господин Трифонов да започне да си
Коментари Харесай

Борисов: Трифонов да прави правителство, ще му дам 10 депутати


„ Много апелирам, напълно колегиално, господин Трифонов да стартира да си прави държавно управление. Да не дезертират, да не се оправдават, че не им доближават гласове. Нещо повече, в случай че толкоз им е нужно за нещо, съм подготвен да имам 10 дежурни депутати, които да ги поддържат. За мен е значимо да има устойчиво ръководство в страната. Аз си обичам страната. Искам бизнесът да се усеща спокоен. А той може да е подобен единствено когато има парламент и държавно управление, които работят “. Думите са на премиера Бойко Борисов. Който отдели част от нормалния си моногол на днешното държавно съвещание за изборите, резултатите от тях и бъдещия парламент.

Длъжни сме поради нашите гласоподаватели да предложим вид за ръководство, казаБорисов, само че добави, че ГЕРБ няма да съумеят за създадат кабинет. После честити на министрите успеха на ГЕРБ. Въпреки че другите партии „ желаят да омаловажат безспорния триумф, който всички вие постигнахте “. „ Ние с чест и горделивост можем да кажем, че сме си изпълнили всички задължения и обещания, които сме поемали през тази година “, сподели още Бойко Борисов.

И разкри пъклените проекти на съперниците му „ да провокират още безпорядък “.

Даде да се разбере какво чака: „ Ние носихме отговорност до изборите. Оттук нататък с над половин милион гласоподаватели, сътрудника политик Слави Трифонов би трябвало да излезе и да си поеме отговорност. Дали е първи, или втори, в тази ситуация няма никакво значение. Ние ще предложим държавно управление, те няма да го изберат и ще пристигна той наред. Затова най-колегиално го апелирам да почнат да си вършат държавното управление ".

Борисов изясни задочно на съперниците си какъв брой тежка задача е съставянето на болшинство, кой ще е ръководител на Народното събрание, на парламентарните комисии, кои ща са министрите, заместник-министрите, регионалните шефове министри, зам.-министри, регионални шефове.

С наслаждение ще се явим на нови избори, само че ни би трябвало работещ парламент в пандемията, заключи Борисов. И изясни какъв брой са скъпи едни избори и по какъв начин някой опозиционни сили с лека ръка желаят да се похарчат още милиони. Това, по думите му, била „ голяма безнаказаност “. Защото „ сега Европа работи по проектите за възобновяване след пандемията. Пандемията не е отшумяла, а и на нас като парламентарна република ни би трябвало работещ парламент “.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР