Много млади хора още в началото на изборния ден отидоха

...
Много млади хора още в началото на изборния ден отидоха
Коментари Харесай

Младите във Велико Търново гласуват активно, вярват в промяната

Много младежи още при започване на изборния ден отидоха да гласоподават във Велико Търново. Надеждата им е една – за по-добро бъдеще и реализация в България. „ Положението не се трансформира към по-добро. Новите депутати да не крадат, а да работят за нас, младите фамилии и за децата ни “, споделиха гласуващи пред БНР.

Младите великотърновци са повече от дейни на днешните изключителни парламентарни избори . Още преди да отвори изборната му секция пред нея да гласоподава беше застанал 27-годишният Дамян Денчев. Той работи в комерсиална компания в София и споделя, че на всички избори си идва в родното Велико Търново, с цел да гласоподава и желае промени: 

„ За мен е значимо  да изберем хората, които ще ни ръководят в идващите 4 години . Нещата въобще не са се трансформирали по никакъв метод към положително. Според мен би трябвало да се стартира от образованието. Почти няма сфера, в която не би трябвало да се прави промяна, болничните заведения, Covid ни сподели какъв брой зле са нещата “. 

„ Нужна е съществена смяна в опазването на здравето “, съобщи гласуващият доктор Александър Латев, специализант по белодробни заболявания в Областната болница във Велико Търново: 

„ Не единствено незадоволителното финансиране е спънка за младите сътрудници, само че и много неуредици, свързани с пациенти, с административни неща. Има някакво такова чувство за корупция, за задкулисие . Много нечестни неща се случват съгласно мен, в това число и със опазването на здравето, то не е нещо по-различно “. 

22-годишната Мариела Михайлова е студентка по право и също гласоподава, а за смяната, която желае с гласа си разясни: 

„ Доста огромна и фрапантна. Управлението не ми харесва, държавните администрации не ми харесват , доста неща. На първо място желая да има реализация за младежите, която за момента не виждам в България “. 

В коронавирус рецесията шанс да откри реализация по специалността си е имала 23-годишната Йоана Симеонова, приключила е предучилищна педагогика и логопедия. Йоана споделя, че в детайли е следила конференциите в предизборната акция, с цел да си избере претендент, за който през днешния ден даде гласа си с една вяра:  

„ Да може повече младежи да се възползват от това, което са учили, да го практикуват . Бих споделила на кандидат-депутата, за който гласувах, че имам вяра в него и бих желала да промени в действителност ръководството на България, да дадат всичко от себе си, което приказваха на конференциите преди изборите “. 

21-годишният Симеон Хаджидимитров учи германистика. Казва, че изборите са шансът за смяната, която младите желаят :  

„ Важно е младежите да бъдат будни, с цел да може българският народ да придобие национално съзнание и всеки младеж би трябвало да разбере, че упражняването на гласа му е доста значимо за всеки един от нас. Трябва да се основат повече профилирани работни места и намирането на работа да бъде по-лесно за хора с висше обучение “. 

Пред секцията в детската градина в град Дебелец срещам две млади майки – Йоана Димитрова е пристигнала с двете си дребни дъщери, с цел да гласоподава, а с тримесечното си бебе вота си даде Теодора Трифонова. И двете майки имат заръки към депутатите в 46-ия парламент: 

На първо място да спрат да крадат , това е безусловно наложително, тъй като никакви пари не стигат до нас. Да работят за нас, не за себе си “, съобщи Йоана Димитрова. 

Да работят по този начин, като че ли работят за своите деца . Силно се надявам и имам вяра, че ще го създадат. За децата поисквам да останат в България и да са здрави “, уточни Теодора Трифонова. 

Чуйте и звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР