Много малко са приложенията на шоколада в грижите за здравето,

...
Много малко са приложенията на шоколада в грижите за здравето,
Коментари Харесай

Шоколадова терапия за красива кожа


Много малко са приложенията на шоколада в грижите за здравето , които можем да използваме, без да се тормозим, че той може и да ни навреди. И в случай че всяка хапка шоколад носи естетическа приятност, непроменяемо придружавана от терзание за високото наличие на калории, то външното приложение на шоколада върху кожата напълно изключва терзанията.

Шоколадът ни кара да се усещаме добре, само че за задачата не е наложително да го ядем. Да – шоколадът носи няколко значими изгоди за кожата даже когато е прилаган непосредствено върху нея.

Спрямо положението на кожата шоколадът демонстрира същитев суперсили, каквито носи и за тялото и душата. Успешно обезврежда свободните радикали , увреждащи кожата и водещи до преждевременното и състаряване, хидратира я, подкрепя премахването на тъмните петна и изравняването на пигментацията, покачва интензивността на колагена .

Благоприятното въздействие на шоколада върху кожата се дължи на потребния състав на какаовите зърна. Така, колкото по-високо е наличието на какао в шоколада, толково по-изявени да дерматологичните изгоди от него.

Шоколадът и надлежно какаото се ползват все по-широко в козметичната промишленост в състава на шампоани, лосиони и други дермокозметични артикули. Най-голямо прелъщение несъмнено оферират домашните козметични маски с шоколад с необятна сфера на приложение. Разтопеният шоколад може да се употребява независимо или в композиция с други подхранващи и подобряващи типа на кожата артикули като зехтин, жълтък от яйце и други Рецепти има доста, а научните данни сочат, че позитивният резултат върху кожата би следвало да е налице неизбежно.

Свързани публикации.. Шоколад за по-млада и гладка кожа 1 Шоколадът подмладява кожата 0 Какаово масло за млада и мека кожа 0

Домашно направени маски с шоколад може да се ползват върху кожата на лицето, върху устните, лактите, петите, даже върху косата. Във всички случаи приятният мирис идеално ще добави способността на шоколада да задържа влагата в косата и кожата, да я подхранва, да улеснява олющването на повърхностния кожен пласт и да оставя кожата гладка и мека, а косата – блестяща, витална и благоуханна.

Козметично шоколадът е настоящ съвсем толкоз, колкото и в областта на кулинарията. И явно салдото ще се резервира, тъй като и в двете сфери той е потвърдил своето потребно деяние.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР