Много мъже не желаят да се обвържат именно, за да

...
Много мъже не желаят да се обвържат именно, за да
Коментари Харесай

Свободата във връзката – какво означава и какво – не

Много мъже не желаят да се обвържат точно, с цел да не изгубят свободата си. Това разбиране от ден на ден се затвърждава в съзнанието им, когато виждат какъв брой ограничавания търпят обвързаните им другари и с какъв брой неща се преценяват. 

Но дали (съжителството, сериозната връзка)  постоянно значи да жертваш своята самостоятелност и щастието си?

 

Усещане за предоставяне и приемане

Равноправието е нещо, на което държим в днешно време и бихме желали да знаем, че влагаме в общи линии толкоз, колкото и получаваме от. 

 

Приемане на разликите

 

Мария споделя, че една от връзките й не се е получила, тъй като тогавашното й гадже просто не е могло да се оправи с екстровертната й персона. „ Обичам да излизам, да пътувам и да поддържам връзка. А неговата визия за превозване на свободно време бе да седи вкъщи и да гледа телевизия. След известно време започнахме да спорим и тогава разбрах, че той не е подготвен да ме одобри такава, каквато съм ”, споделя тя. С други думи, свободата в една връзка значи схващане и приемане на личностните черти на колегата ви, изключително в случай че тези черти дефинират същината на този човек.

 

Свободно изложение

 

„ Не мога да си помисля да бъда свободен във връзка, в която не мога да изразя себе си “, споделя Харшита Дакоджу, действен управител. „ Аз съм задоволително реален, с цел да чакам, че ще има разлики в мненията, само че в случай че споделям живота си с някого, също по този начин би трябвало да имам свободата да бъда чут. “

 

Ако можете да дадете мнението си, без да бъдете наказани (дори в случай че то опонира на упованията на колегата ви), имате независимост във връзката си.

 

Даване на пространство

 

Свободата да имаш пространство е една от най-важните свободи в една връзка. Има тънка граница сред съществуването на пространство и прогонването на колегата ви с вашите условия.

 

Имате право на мнение

Това е тясно обвързвано с точка 3. Равноправна връзка е, когато и двамата сътрудници имат твърдо мнение по разнообразни тематики и свободата да ги показват. Това не значи, че би трябвало да се съгласите за всичко. 

 

Реално ръководство на упованията

 

Нека бъдем ясни, НЕ може да има връзка без упования. Най -естествено е да имате някакви реалистични упования в една връзка и когато те не са изпълнени, също толкоз естествено е да бъдете разочаровани.

 

Да бъдеш себе си

 

Докато приемате, че бракът или връзката автоматизирано трансформират метода ви на живот или бъдещите ви проекти, това, което не предстои на договаряния, е вашето вътрешно аз. Вашият сътрудник се е влюбил във вас – в положителната, само че и в неприятната страна.

 

Финансова самостоятелност

 

В обичайните култури дамите рядко имат думата, когато става въпрос за ръководство на пари в домакинство. Важно е обаче да се признае, че свободата да се справяте с финансите по метода, по който желаете, и да имате свои лични финансови средства, без значение от колегата си, са значими аспекти на свободата в една връзка.

 

Свобода да си тръгнете

 

Може би това е най-важната независимост. Вие и вашият сътрудник би трябвало да имате избор да напуснете и да прекратите връзката или брака, в случай че не се получи. Разбира се, в никакъв случай няма да е елементарно и раздялата идва със своите провокации. Не бива обаче да се чувствате в клопката на нещастна и безсмислена връзка. 

 

Свободата е право на всеки човек и в случай че я даваме на колегата, а той злоупотреби, значи не сме я дали на който би трябвало.

 

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР