Много кучета обичат да крият играчките си, особено в леглото

...
Много кучета обичат да крият играчките си, особено в леглото
Коментари Харесай

Защо кучетата обичат да крият играчките и лакомствата си

Много кучета обичат да крият играчките си, изключително в леглото и мебелите. Нормално ли е това и можете ли да научите кучето си да не го прави повече? Ако и вашият домакински любим демонстрира сходно държание, долните редове евентуално ще са забавни за вас.

Защо кучетата крият играчки и лакомства

Усилията на вашето куче да скрие играчките или лакомствата си може да ви наподобяват много смешни, изключително в случай че скривалищата му не са чак толкоз " скришни ". В последна сметка макар цялото неистовото ровене, драскане и побутване на " полезностите " в дивана или леглото, крайният резултат постоянно е, че предметът е тъкмо толкоз забележим, колкото е бил първоначално.

Но кучето постоянно би изглеждало предостатъчно от упоритата си работа и изцяло решително, че никой няма да изрови играчката му. От къде идва сходно държание?

Криенето на играчките би могло да се каже, че е натурален обред, затвърден в държанието на някои кучета. Дивите им прародители най-вероятно са заравяли храна и други скъпи за тях предмети, с цел да ги предпазят от други хищници. Това може да изясни желанието на домашното ви куче да скрие играчките си в дивана или леглото ви. Някои породи имат податливост към носене на предмети и копаене, като да вземем за пример дакелите. Те може да са по-склонни към това държание, само че по принцип всяко куче може да прояви такова.

Как да научите кучето си да не крие предмети в дома ви?

Има кучета, които ще скрият неща, от които не се интересуват сега, само че може да им потрябват по-късно, до момента в който други крият скъпи движимости, които не желаят да споделят или изгубят. Независимо от мотивацията им, едно от решенията е да предложите на кучето си лакомство или играчка, с която то ще се желае да си играе тъкмо в този момент, неща които можете да употребявате, с цел да го подтикнете към игра на момента.

Можете също да опитате да ограничите броя на играчките, налични за вашето куче когато и да е. Това ще помогне да то да прояви интерес да играе с играчката, която е налична сега, вместо да я крие. Ако ви стане рутина да прибирате кучешките играчки в кутия или кошница и да му давате по една, може да съумеете да запазите моментния интерес на вашето куче към играчките.

 Kучетата крият играчки

Друга опция е да насочите кучето си надалеч от вашите мебели, когато желае да зарови " съкровището " си. Създайте особено място за вашето куче, на което то може да крие, заравя, копае, като да вземем за пример кучешко легло, цялостно с одеяла и възглавници или закрито легло вид къщурка - пространство, което е персонално и единствено за любимеца ви. Обособеното място разрешава на вашето куче да премине през своята рутинна работа и да скрие " съкровищата " си, без да ви основава неудобства и да заплашва вашите мебели.

Насърчете кучето си да заравя неща в избраното за него място, като поставите предмета покрай мебелите, които сега обича да употребява като укритие (дивана или леглото ви). Обучението на вашето куче да отиде в своето пространство също може да бъде потребно, с цел да го насочите към избраната му зона за криене.

Реплика от рода на Иди на твоето място може също да се употребява за пренасочване на вашето куче, в случай че се опита да скрие играчка или да дъвче някъде, където е неразрешено. Наградете кучето си с хвалба и обичани лакомства, когато скрие нещата си на вярното място.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР