Много животни живеят с постоянна дупка в корема – особено

...
Много животни живеят с постоянна дупка в корема – особено
Коментари Харесай

Колко е полезна една дупка в корема

Много животни живеят с непрекъсната дупка в корема – изключително в случай че е хирургически сложена фистула. Хората също могат да имат фистули: първият човек с сходно нещо е френския канадец Алексис Мартин. Той претърпява смъртоносно пронизване със сабя през 1822 и съгласно доктора му няма да го бъде. Въпреки печалните прогнози обаче в идващите 2 години Алексис въпреки всичко съумява да се възвърне и тялото му продължава да действа в по-голямата си част. Освен дребната детайлност, че има дупка в тялото, която в никакъв случай няма да се затвори. През нея докторите могат да следят процесите в стомаха му.

 St Martin Alexis

Алексис Мартин

Днес, аграрните учени следят и изследват храносмилателната система на добитъка като вършат сходни дупки в стомасите на кравите – които в това време са си живи и здрави. Дупката в коремите на всяка една от тези крави има тапа, която се споделя канюла. Тази операция разрешават да се изважда храна от телата на кравите, която е в средата на храносмилането си. Така могат да се открият някои евентуално рискови и за индивида заболявания.

 Cow disc 5201

Не би трябвало обаче да се тревожим за отрицателните резултат от процедурата: интервенцията не предизвиква никаква болежка на кравата и даже удължава живота й, тъй като в случай че в бъдеще има някакви здравословни проблеми, те могат да се заловен на проучванията преди да са станали сериозни; надлежно и лекуването й може да се приложи доста по-лесно. А от тази крава изгода имат хиляди други по света.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР