Много, изключително много са кандидатите за вниманието на семействата. Какви

...
Много, изключително много са кандидатите за вниманието на семействата. Какви
Коментари Харесай

Citroen C4 X е перфектен семеен автомобил с бонус: открояващ се дизайн

Много, извънредно доста са претендентите за вниманието на фамилиите. Какви са характерностите, които вършат един автомобил алтернатива за първи избор на клиентите? Това са комфортът, практичността и икономичността. И цената, естествено. Но комфорт, деловитост и изгодност оферират съвсем всички. Тогава?

Трябва да има също огромно вътрешно пространство за пасажерите откъм гърба и товарен размер, които са от извънредно значимо значение за автомобил, който твърди, че предлага нещо неповторимо в опразнената сега зона в сегмента на компактните коли, ситуирана сред обичайните 4-врати седани и по-премиум купе формите.

Този автомобил несъмнено дава отговор на всички горни упования, като даже прибавя нещо доста значимо: Х фактор. Макар да резервира триобемните си форми, С4 към този момент не наподобява на характерен седан, а на огромен хечбек с удължена задна част. Купето е повдигнато като при кросоувър, има нужните дизайнерски детайли, издути калниците и продълговат профил. Височината не е толкоз огромна като при кросоувър, а тежестта и коефициентът на въздушно противодействие са по-ниски. Така че приказваме за взаимстване на детайли от хечбеците, комбитата и кросоувърите, вследствие на което имаме артикул, за който Citroen счита, че е неповторим.

Нещо повече, с този автомобил може да изпъкнете в очите на тъщата, тъй като с него може да й извършите всички типове транспортни услуги (гигантски багажник). А най-добре да изпъкнете в очите на брачната половинка, която, когато тръгне за 10-дневна отмора на море, счита, че би трябвало да вземе цялата мебелировка, с цел да не й липсва нищо. Това, че там си има всичко, е обособен въпрос.

Иначе „ Х ” факторът за Citroen към този момент стартира да се разгръща в групата Stellantis, по-специално в Peugeot 408. „ Шевронът ” назовава хромозомата Х „ кръстопът на разнообразни вселени ”, само че за разлика от по-големия С5 Х и упоменатия 408, тук няма такава драма. Въпреки това С4 Х наподобява извънредно добре, даже бих го нарекъл хубав, нещо, което учудва даже мен, тъй като въпреки всичко приказваме за модел на всеобщ производител, предопределен за всеобщия клиент.

Автомобилът е построен на платформата СМР. Базиран е на хеча С4, само че всичко зад В-колоните става по-просторно (все отново имаме 240 мм допълнително към дължината) и по-интересно. И също така имаме бензин, дизел (!) и задвижване на ток. За последното няма да става въпрос, тъй като там са значими и други специфики, ще кажа единствено, че сега представителят на марката дава една „ дебела ” отстъпка от 6000 лева за e-C4 X.

Интериорът на С4 Х мога да дефинира като уютно малко гнездо. Няма да ахнеш от типа му, само че е доста функционален и необятен. И си има всичко належащо. Борави се елементарно с контролерите и, към този момент извънредно, вентилационната система употребява физически бутони за ергономия. Седалките Advanced Comfort, направени от полиуретанова пяна с памет на формата (дебелината на пласта тук е увеличена с 15 милиметра), са като кресла, удобни и комфортни, само че без странична упора.

Моделът бе козметично освежен при започване на годината. Предлага се с шест съществени цвята, както и четири цветови пакета. Четири (три алуминиеви) са и дизайните на 18-цоловите джанти. Цифрата четири е втъкана надълбоко в гените на C4 X, защото четири са и равнищата на съоръжение: Feel, Feel Pack, Shine и топ осъществяването Shine Pack, при което имаме спомагателна полуавтономна (Level 2) система за асистенция на лидера Highway Drive Assist.

Пълния тест драйв на модела може да прочетете на
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР