Много хора в наши дни нямат доверие на политиката. Според

...
Много хора в наши дни нямат доверие на политиката. Според
Коментари Харесай

Появи се нова мода в демокрацията – политика без политици

Много хора в наши дни нямат доверие на политиката. Според " Пю рисърч сентър " 64% от жителите на 34 страни по света не имат вяра, че определените представители на властта същински се интересуват от мнението на елементарните хора. 69% от британците са разочаровани от метода, по който демокрацията действа в страната им. Същото важи и 59% от американците.

В България 52% жителите харесват демокрацията на доктрина, само че не и метода, по който тя действа. Българите имат доста едва доверие в демократичните институции, изключително в Народното събрание. Недоверието към него е над 70%.

" Граждански събрания " съживяват вярата в демокрацията

" Избраните народни представители или се занимават с подправени разногласия по малкия екран, или прахосват парите на данъкоплатците, или се пробват да продадат нещо. Всички те приказват едни и същи неща ", споделя пред английското издание " Икономист " 48-годишната Шърли Ислам, обществен служащ в Шотландия.

Напоследък обаче у нея се заражда вяра. Тя е част от новосформирано " гражданско заседание ", чиято цел е да дебатира бъдещето на страната ѝ. До 5 септември то се е провеждало в конферентен център в Глазгоу, а по-късно – в платформата Zoom. Според Шърли Ислам политиката би трябвало да е доста по-свързана с хората.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР