Много хора усещат ефекта от инфлацията, когато плащат на касата.

...
Много хора усещат ефекта от инфлацията, когато плащат на касата.
Коментари Харесай

Шок! Мъж откри касова бележка от Lidl от 2002 г. и още не може да повярва на очите си СНИМКА

Много хора усещат резултата от инфлацията, когато заплащат на касата. Цените на храните порастват устойчиво от няколко години. В някои страни в евросъюза повече, в други по-малко. Но ударът по джоба ни е реалност. Една касове записка от Lidl ще ни шокира, само че първо малко обстоятелства.

Според центъра за потребителски препоръки на Германия храните са поскъпнали с 0,9 % сред февруари 2023 година и февруари 2024 година

Според данни на Центъра за съвещания на потребителите чувал с картофи е коствал единствено 1,50 евро преди 30 години, до момента в който през днешния ден би трябвало да платите четири евро.

Повишаването на цените също е неизменима тематика в обществените мрежи. Съвсем неотдавна касова записка от 2002 година провокира недоверчиви реакции. Много хора не можеха да повярват на цените тогава.

Два кг картофи за 0,79 евро, пастьоризирано мляко за 0,55 евро и яйца за 0,65 евро – толкоз е коствала храната през 2002 година Тези смешни цени можеха да се видят на 22-годишната касова записка, която човек от от град Глинде, Германия разгласява във Facebook.

Касовият бон на Lidl на обща стойност 9,33 евро е на майката на мъжа.

„ Сравних днешните цени и изпаднах леко в смут “, разяснява обявата си той очевидно шокиран. В днешно време касова записка с 16 продукта рядко е под 10 евро.

„ Бих желал времето да се върне “, добави той.

Други консуматори на Facebook също реагираха шокирано.

„ Страхотно “, разяснява една жена.

„ По-евтино от през днешния ден “, написа различен.

Друг консуматор е изключително впечатлен от ниската цена на картофите: „ Тежки, два кг картофи през днешния ден костват 2,99 евро. “

Докато цената на два кг картофи през 2002 година към момента беше под едно евро, 22 години по-късно се следи отрицателна наклонност – цените в супермаркетите скачат до небето.

При 2,79 евро за два кг картофи в Rewe да вземем за пример сега са съвсем четири пъти по-скъпи (към 19 март 2024 г.).

В България обстановката не е по-различна. Старите картофи вървят приблизително по 2 лв. за килогра, а за пресните по-добре да не отваряме дума. Просто ще ви се дореве.

 

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР