Много хора стават сутрин от леглото уморени и изтощени, дори

...
Много хора стават сутрин от леглото уморени и изтощени, дори
Коментари Харесай

Кои са причините да се чувствате постоянно изморени

Много хора стават заран от леглото изтощени и изтощени, даже в случай че са спали 9-10 часа. Това пречи освен на работата, само че и на всички други аспекти на живота. Ето за какво е толкоз значимо да се борим с причинете за непрекъснатата отмалялост.

Неправилно хранене
Рафинираните въглехидрати са бърз източник на сила. Намират се в храни, които са обработени и са изгубили своите фибри и други хранителни субстанции като зърнени закуски, бисквитки, тестени произведения или пица. Те предизвикват скок в кръвната захар, само че тя бързо спада, причинявайки отмалялост. Затова е значимо да избягвате такива храни и да се избират тези, които са богати на фибри.

Липса на физическа интензивност
През 2008 година е извършено изследване, което открива, че постоянната физическа интензивност е нужна за повишение на енергийните равнища. Оказа се, че младежите, които вършат единствено 20 минутни извършения с ниска активност, три пъти седмично, имат по-високи равнища на сила.

Нарушение на водния баланс в организма
Ако не попълните водата, която тялото губи вследствие на биохимични реакции, ще стартира дехидратация. Това може да докара до ниски равнища на сила и мъчно съсредоточаване. Според изследване мъжете, които пият вода, до момента в който са на бягаща пътека, се усещат по-енергични от тези, които не го вършат.

Липса на витамини
Липсата на сила може да бъде провокирана от липса на витамини и минерали като желязо, витамин D или витамин B12. Количеството им може да се попълни с потреблението на избрани храни. Например желязо се намира в спанака и аленото месо, В12 се намира в млякото, яйцата, сьомгата и говеждото месо, а витамин D се намира в гъбите, мазната риба и морските блага.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР