Много хора стават жертви на престъпници, които сканират информация от

...
Много хора стават жертви на престъпници, които сканират информация от
Коментари Харесай

Задължително направете това, ако често плащате с карта

Много хора стават жертви на нарушители, които сканират информация от техните карти благодарение на специфични устройства (скиминг) и по-късно крадат парите им. Днес, даже когато употребявате вашата карта в магазин или ресторант, може да попаднете в капан. Ingenico, производител на терминали за кредитни карти, неотдавна издава управление за това по какъв начин да идентифицираме скимер устройства в общоприет терминал (Ingenico iSC250). Ние сме сигурни, че всеки ще откри тази информация за потребна.

Пос терминалът със скимер устройство е доста по-голям  

Скимер устройството би трябвало да бъде по-дълго и по-широко от самия пос терминал, с цел да дава отговор на неговия размер. Ето за какво скиминг терминала се разграничава по размери от същинския. Това е главната характерност, която може да ви помогне да разпознаете подправеното устройство.

Липса на светещи бутони

Скимер устройството може да блокира светещите бутони на пос терминала.

Блокиране на зелените LED светлини 

Свързаният скимер също може да блокира зелената LED светлина, която се включва при сканиране на картата.

Чести операционни неточности

Понякога скимер устройството препречва магнитната лента, до момента в който сканира данни. Това води до увеличение броя на операционните неточности и закъснение естественото действие на пос терминала. Затова обърнете внимание дали той работи по-бавно, в сравнение с е належащо.

Стилусът е неприложим 

Всички пос терминал има стилус, прикован към него, който клиентите употребяват, с цел да слагат своя автограф, след сканиране на тяхната карта. Скимер устройството в iSC250 не разрешава на стилуса да бъде употребен.

Как да отбраните вашите пари?

Най-ефективният метод да се предпазите от измами е да разполагате с обособена дебитна карта за извършване на покупки.

Използвайте услугата SMS уведомяване, която ви разреши да следите придвижването на вашите финансови средства.
Знаете ли за какво всички мажат очилата си с паста за зъби през ноември?
За да премахнете дребните драскотини върху стъклените повърхности, използвайте един от следните способи: Поставете паста за зъби (без гр...

Поставете предел върху тегленията и нарушителите няма да съумеят да лишават цялата сума на един път.

Ако сте загуби вашата карта и се страхувате, че някой може да научи нейните данни, незабавно се обадете в банката и поискайте да я блокират.

Също по този начин е добре да се запознаете с опциите за обезпечаване на карти и изискванията на вашата банка. Някои кредитни организации имат специфични стратегии за отбрана на своите клиенти от измами и възобновяване на вредите.

Когато плащате с карта в магазин, би трябвало да бъдете сигурни, че чиновниците няма да я лишават от вас. Ако плащате в ресторант, не позволявайте на сервитьора да вземе вашата карта - той може да я скимне дискретно. Осъществяването на всички типове интервенции би трябвало да се прави във ваше наличие.

Внимателно прочетете постъпленията след заплащане с карта. Полето с платена сума би трябвало да бъде празно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР