Много хора смятат оралния секс за най-безопасен и в това

...
Много хора смятат оралния секс за най-безопасен и в това
Коментари Харесай

Оралният секс може да бъде опасен за здравето

Много хора считат оралния секс за най-безопасен и в това има известна истина. Той не води до нежелана бременност и възможностите за заразяване в този случай са доста по-ниски, в сравнение с при други типове полови контакти. Мукозната мембрана на устата е естествена преграда, която не разрешава инфекцията да влезе в кръвта, а слюнката оказва помощ за битка с бактериите.
И въпреки всичко, без да се вземат защитни ограничения, оралният секс може да докара до редица болести, които ще би трябвало да се лекуват дълго и настойчиво.
Джулия Clowa от Startsmile.ru изяснява какви са рисковете при орален секс.

Механично пострадване
Най-често с орогенна връзка страда юздата на езика. Тя се трие в острите ръбове на предните резци и може да се получи дребен цирей. В този случай е доста значимо да се въздържате от орални милувки до цялостното изцеление, защото при повторна контузия може да има втора бактериална зараза. И тя притегля по-сериозни последствия и изисква дълготрайно лекуване.
Понякога фелациото може да аргументи увреждане на мекото небце, което се съпровожда от появяването на зачервяване и петна. Обикновено петна минават в границите на една седмица, през което време е належащо да се въздържате от контакт с устата.

Инфекциозни заболявания
Механичната контузия, уви, не е единствената негативна последица от оралния секс. Ако сътрудникът ви страда от херпес, гонорея, хламидия и други полово излъчени заболявания, при беззащитен контакт той може да ги съобщи на различен сътрудник.
Какви са признаците? Най-често фарингит и тонзилит – лезии на лигавицата на фаринкса и сливиците, съпроводени от нараснала температура, болки в гърлото, а даже и неприятен мирис. В някои случаи се засягат гингивите, на тях се появяват дребни рани.
Когато се появят тези признаци, е доста значимо да не прилагате самолечение, защото това може да усложни диагнозата. С венерическите болести не можете да се шегувате, те изискват незабавно лекуване.

Кандида
Дрожди или кандидоза на устната празнина е гъбична зараза, която нормално се демонстрира при понижен имунитет. Това заболяване може да се получи и по време на орален секс, в случай че сътрудникът страда от кандидоза на гениталиите.
Обикновено можете да разпознаете млечните жлези с особено бяло покритие на небцето, бузите, езика, от време на време съпроводени от възпалено гърло. В този случай би трябвало неотложно да се консултирате с доктор: той ще изпрати нужните проучвания и ще предпише противогъбични медикаменти.

Тежки последствия: рак на гърлото, сифилис, СПИН
Една от аргументите за рака на гърлото е човешкият папиломен вирус, който също се предава с орогенна връзка.
Основните признаци са изпотяване, дрезгавост, прекалено слюноотделяне. В късните стадии на заболяването - кашлица, загуба на глас, затруднено дишане. Понякога туморът може да засегне езика и тонзилите.
При беззащитен орален секс можете да се болестите със сифилис или с ХИВ. В този случай лезии от друг тип се следят върху лигавицата на устата.

Как да се предпазите от заболявания?
Най-важният съвет е да откажете беззащитен орален секс със инцидентни сътрудници. Конвенционалните презервативи или латексови салфетки за дами ще отхвърлят възможностите от заразяване.
Необходимо е да се съблюдава хигиената на устната празнина, постоянно да се мият зъбите и да се посещава ортодонт два пъти годишно. Всяко инфектиране, рани, кървене на венците усилват вероятността от зараза в кръвта.
По-добре е да се въздържате от орален секс, в случай че сътрудникът има зачервяване, обрив или плака на гениталиите. Също по този начин, не се практикува кунилингус по време на менструация.
Лекарите предлагат да не се занимавате с орален секс след скорошното лекуване на зъбите и венците, а също по този начин и най-малко половин час след миене на зъбите. След края на половия контакт е належащо да се изплакне добре устата с антибактериален разтвор.
Разбира се, е належащо постоянно да се подлагате на физически обзор и да потърсите здравна помощ при първите подозрителни признаци.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР