Много хора смятат, че служителите от поколението Z тихо напускат“.

...
Много хора смятат, че служителите от поколението Z тихо напускат“.
Коментари Харесай

От какво се нуждае Поколението Z в работна среда?

Много хора считат, че чиновниците от поколението Z „ безшумно напущат “. С други думи, те не вършат нищо повече от минимума, който е задоволителен, с цел да запазят позицията си, написа money.bg.

Това държание не може да се изясни с остра разлика в поколенията, при която младежите са лишени от упоритост, а по-възрастните им сътрудници остават привързани към строгата професионална нравственос и по тази причина напредват в кариерата с годините. Възможно е повода да е неналичието на междуличностни връзки и възприятие за принадлежност на работното място, а не пренебрегването на трудовата нравственос.

„ Като член на Gen Z, който стартира професионалното си пътешестване със стаж през 2020 година, в разгара на лятната почивка, мога да потвърдя какъв брой мъчно е да започнеш кариера, да научиш професионални умения и да проправиш своя личен професионален път, когато работното ти място е в мазето на къщата на родителите ти. Тъмно е, самотно и липсва атмосферата на оживения офис с отворен проект, който копнеех да видя “, написа текстописецът Бела Питингър в публикация за fastcompany.com.

В момента поколението Z съставлява към 13% от работната мощ и доста от нас в никакъв случай не са имали офиси преди пандемията. Това значи, че в никакъв случай не сме се сприятелявали към охладител за вода или сме изпитвали груповото ентусиазъм от съдействието в действително време. Много чиновници работят отдалечено в наши дни. Сред тези хора има и млади надарени хора, които би трябвало да изградят работни взаимоотношения от комфорта на дребния си апартамент и в това време да преминат през прехода от студентския живот към виртуалния офис.

Тъй като моделът на отдалечена работа продължава да се развива, би трябвало да вземем поради дълготрайните последствия от такава скица за младите служащи. Струва си да се признае значимостта на ранните години за оформяне на кариерата и намирането на нови способи за развиване и ангажиране на водачи от ново потомство.

Това е значимо освен за най-хубавите млади експерти. Това е скъп принос за благосъстоянието и развиването на бизнеса, което зависи от лоялността на чиновниците, отдадеността им на обща идея и професионалния триумф. За да се възползват всички, опитните чиновници на компанията и младите сътрудници би трябвало интензивно да се учат по какъв начин да предават познания и умения от разстояние.

От позиция на чиновник от групата Gen Z, ето четири значими неща, които би трябвало да имате поради.

Имаме потребност от задания

Младите служащи, които познавам, са нетърпеливи да работят, да учат, да покажат мощните си страни и да станат експертите, за които са мечтали. Когато вдъхновението се пренебрегне, то може да се трансформира в деморализиращ фактор, който прави невероятно осъществяването на качествена работа.

За да предотвратят метода на „ тихото редуциране “ и да оказват помощ на млади, нетърпеливи гении, водачите би трябвало да намерят способи да осъществят това предпочитание виртуално.

Възможно решение е да се вкарат чиновниците да работят отвън техния отдел или непосреден екип. Мениджърите би трябвало да обмислят включването на нови чиновници в срещи или други действия, които дават визия за компанията. Препоръчвайте им книги, публикации и други източници на образование, подобаващи за техните квалификации. Намерете способи да ги ангажирате в обществено говорене и да им дадете благоприятни условия да покажат водачество.

Когато младите чиновници вземат участие във значими полемики, те се усещат ценени и нетърпеливи да допринесат. Това укрепва самочувствието, кариерните умения и мотивацията за по-нататъшно учене. За тях работата е нова, което значи, че е забавна. Използвайте този интерес на процедура.

Имаме потребност от градивна противоположна връзка

Вътрешно изследване на 500 чиновници на Fortune демонстрира, че повече от 40% от чиновниците са по-усърдни и стимулирани, когато получават ясна противоположна връзка постоянно. Тази стойност явно ще бъде по-висока за младите чиновници, които би трябвало да схванат целия развой, защото за мнозина единственият ориентир са били оценките на преподавателите в студентските им години.

Разбира се, положителният наставник споделя освен какво е направено добре, само че и какво би трябвало да се усъвършенства. Ако връзката се реализира онлайн, тогава не е допустимо да се разпознаят доста невербални сигнали (изражение на лицето, език на тялото, както се случва, когато поддържате връзка лично).

За да стане добър ментор за млад сътрудник, водачът ще би трябвало да усъвършенства уменията за противоположна връзка. Моят съвет към вас: бъдете педантични. Прегледайте в детайли скорошната работа и дайте съответни инструкции по какъв начин да я подобрите идващия път. Похвалата няма да навреди, само че премислената рецензия ще помогне за построяването на кариера.

Ние гледаме от вас

Индивидуалните срещи са доста потребни: това е опция да покажем върху какво работим и по какъв начин носим стойност за екипа. Това е и опция да видите образец за професионално развиване.

Младите чиновници към момента не са решили по какъв начин може да се развие кариерата им, тъй че споделете с тях каквото можете. Например, разискването на натовареността на изпълнителен шеф дава визия за опциите и разрешава на човек да си показа какъв може да бъде животът един ден.

Когато се срещате с млад чиновник, споделете върху какво работите. Разкажете ни за вашия график, провокациите, пред които сте изправени и по какъв начин ги решавате. Не е скучно, а вълнуващо и може да ни помогне да подходим към работата си с по-сериозни планове.

Всеки има потребност от самодейност

Това е увещание на сътрудниците от моето потомство, че отдалечената работа може да бъде сложна, само че вашето образование и прогрес в кариерата зависят освен от вашия началник. Поемете самодейността, с цел да разберете от кого желаете да се учите, поискайте поддръжката им. Бъдете инициативни в решаването на работни проблеми, намерете способи да покажете мозъка си и да бъдете потребни.

Дори дребни неща като включена камера по време на срещи ще потвърдят наличието ви в екипа и ще припомнят на другите за вашите упоритости.

За да могат всички да се възползват от отдалечената работа, професионалното развиване и пристрастеността би трябвало да станат съществени цели, изключително в случай че би трябвало да предадете опит на нови чиновници. Лидерите имат опция да изградят градивни партньорства със идващото потомство. И макар че това изисква целенасочени старания в отдалечена работна среда, сходно партньорство е от огромна стойност за всички участници. Адаптирането към нов трансферен модел лишава време, само че е значимо да придобиете опит, със или без охладител.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР