Много хора смятат, че боядисване на косата се прави на

...
Много хора смятат, че боядисване на косата се прави на
Коментари Харесай

Боядисване на косата – Всичко което трябва да знаете

Много хора считат, че боядисване на косата се прави на чиста коса. Всъщност това не е по този начин. Факт е, че боите нормално съдържат доста нападателни субстанции, които могат да причинят алергични реакции и да навредят на кожата ви.

Ето за какво едно боядисване на косата е най-добре да се направи 2-3 дни след измиване с шампоан. Така на повърхността на кожата ще се появи тъничък лоен филм, който ще предотврати раздразненията на кожата, както и появяването на алергични реакции.

Ако нямате пласт лак, пяна или други стилизиращи артикули върху косата си, тогава можете елементарно да отидете при вашия коафьор за боядисване или да свършите работата сами.

Хубаво е да извършите тест за сензитивност, преди да употребявате нова багра за коса.
За да извършите това е:

  • Необходимо е да изстискате багра колкото грахово зърно, а също и да добавите няколко капки окислител, разбъркайте всичко с съчка за зъби и нанесете върху сгъвката на лакътя;
  • Задръжте за 10 минути, изплакнете и наблюдавайте това място в продължение на 24 часа;
  • Ако не се появят алергични реакции, може умерено да боядисате косата си;
  • Факт е, че доста бои, изключително нискобюджетните са с няколко нюанса по-тъмни от посочените на опаковката.

Вижте още:

Боядисване на косата

Ако купувате багра за коса за първи път, и не знаете какъв ще бъде резултатът,  можете да вземете дребен кичур от долната част на косата, да нанесете върху него малко от боята и да видите какъв цвят ще получите.
За да предотвратите оцветяването на останалата част от косата, е належащо да увиете кичура във фолио. Това ще форсира химическата реакция. Дръжте боята не повече от 30 минути. След това измийте и изсушете косата, с цел да видите резултата.

Винаги проверявайте получения цвят на дневна светлина, в противоположен случай може да се заблудите.

Моля, имайте поради, че цвета в корените на косата може да е по-различен от този на останала част на косата.

При боядисване на бели коси, определения от вас цвят ще бъде по-наситен, добре е да го имате поради.

Не е целесъобразно, боядисване на косата по време на бременност. Твърди се, че количеството химикали в боята може да навреди на плода. Ако въпреки всичко не можете да устойте изберете безамонячна багра.

Подходящи дни за боядисване на косата

Доста постоянно дамите се чудят в кой ден е най-добре да боядисат косата си.

Най-ползотворни резултати при боядисване на косата ще получите в тези дни от месеците:

Януари 14 15 20 21 22
Февруари 17 18 24 25
Март 16 17 18 24 26
Април 13 15 20 23
Май 17 19 23 25 27
Юни 13 18 22 27
Юли 11 12 17 19 21
Август 14 15 21 24 27
Септември 10 15 17 19
Октомври 7 13 18 2
Ноември 5 10 18 23 27
Декември 7 8 15 28

Боядисване на косата по време на цикъл

По принцип не е желателно да боядисвате косата си по време на цикъл. Тъй като през този интервал се създават голямо количество хормони, които могат да повлияят неподходящо на положението на косата ви и да доведат до непредвидени резултати. Много дами обаче споделят, че месечния цикъл не въздейства по никакъв метод на получения цвят. Все отново, с цел да не изпадате в неприятна обстановка, по-добре не експериментирайте в този интервал.

Особености при боядисване на косата

Едно просто боядисване на коса, крие своите особености, с цел да получите съвършения и мечтан цвят. Първоначално боята се нанася с четка за боядисване на коса, непосредствено в корените и по-късно по цялата дължина на косата. Добре е да стартира от тила, и последователно да продължите нагоре, като оставите най-горната част на косата последна. След това разпределете останала част от боята отмерено по цялата коса, може да опитате да разрешите косата с гребен с необятни зъбци.

Тъй като съвсем всички формулировки се ползват върху суха коса, боята може да не е задоволителна, или да не се разнесе добре.
В този случай би трябвало да напръскате цялата дължина с вода, употребявайки бутилка с разпръсквач. След това сложете ръкавици и масажирайте главата, с цел да разнесете боята. Това ще помогне за равномерното разпределение.

След това, може да сложите шапка за баня или просто да вдигнете косата си нагоре благодарение на шнола. Засечете нужното време съгласно упътването в кутията от боята. Така ще получите хубав и постоянен цвят по цялата дължина на косата.

Изключително значимо за сполучливото боядисване на косата, е да разпределите боята отмерено на цялата коса. В противоположен случай, може да се получи неравномерно оцветяване, което не е по никакъв начин прелестно. Ако решите да боядисате косата си още веднъж би трябвало да знаете, че е добре да изчакате най-малко една седмица, с цел да не изгорите косата си.

За да удължите резултата на боята и да запазите цвета за дълго време, е належащо да употребявате шампоани, балсами и маски за коса за боядисана коса. Те съдържат субстанции, които предотвратяват отмиването на цветния пигмент. Така цветът ще издържи по-дълго, а вие ще дадете на косата си по-голяма отмора.

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР